O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΜΕΓΑΡΩΝ

Σύλλογοι στην ευρύτερη περιοχή του Βουρκαρίου συντονίζουν πλέον την δράση τους στον αγώνα για την προστασία και την αναβάθμιση της περιοχής. Σε πρόσφατη σύσκεψή τους εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Το Βουρκάρι είναι γνωστός υγροβιότοπος με ιδιαίτερη σημασία, και αυτό τονίζουν πλείστα Επιστημονικά Κέντρα, Πανεπιστήμια, οργανισμοί, φορείς και οικολογικές οργανώσεις. Είναι για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, από δεκαετίες τώρα, γνωστός τόπος ιδιαίτερης ομορφιάς, προορισμός για διασκέδαση και αναψυχή.

Η ολιγωρία όμως του κράτους έχει αφήσει την περιοχή απροστάτευτη απέναντι σε ιδιοτελή, μικρά και μεγάλα, ιδιωτικά συμφέροντα, που δεν δίνουν δεκάρα αν περιοχή καταστραφεί, η γη υποβαθμιστεί και η θάλασσα μολυνθεί.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αποτολμούν να δώσουν άδεια ηλεκτροπαραγωγής σε εργοστάσιο των ΕΛΠΕ στο Πέραμα, μια περιοχή μέσα στα όρια του υγροβιότοπου!!!

Όλοι μας όμως ξέρουμε πως αυτό το εργοστάσιο θα είναι ένα ακόμα, και μάλιστα πολύ καθοριστικό, βήμα για την ολοσχερή καταστροφή του χώρου που ζούμε. Θα απειλήσει την υγεία μας, θα βλάψει ανεπανόρθωτα τον υγροβιότοπο, θα υποβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή, θα εξαφανίσει τα επαγγέλματα αλιείας, θα καταστρέψει τις περιουσίες μας και θα εξαναγκάσει τελικά τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή, πουλώντας το βιος τους για ένα κομμάτι ψωμί σε εταιρείες και βιομηχανίες.

Μετά από άμεσες αντιδράσεις του κόσμου, των τοπικών φορέων, των οικολογικών οργανώσεων, των Δήμων και της Νομαρχίας, τα ΕΛ.ΠΕ. μας ανακοίνωσαν πως για την ώρα δεν θα προχωρήσουν στην κατασκευή του εργοστασίου! Είναι σαν να μας λένε πως θα το φτιάξουν σίγουρα …αλλά αργότερα! Δεν πέφτουμε στην παγίδα τους και δεν εφησυχάζουμε! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ !

Το ιστορικό της σταδιακής καταστροφής των κάποτε γραφικών και όμορφων περιοχών του Σκαραμαγκά και του Ασπροπύργου μας έχει γίνει πια μάθημα, βίωμα …αλλά τελευταία και εφιάλτης!

Αποφασίσαμε να φράξουμε το δρόμο σε όσους θέλουν την καταστροφή μας!

Μαζευτήκαμε στην αρχή λίγοι, και σιγά-σιγά όλο και περισσότεροι σύλλογοι, και πολίτες της ευρύτερης περιοχής και αναλαμβάνουμε δράση.
Μαζί με τους άλλους φορείς των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, μαζί με την Επιτροπή αγώνα, μαζί με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, μαζί με όλους που είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν δυναμικά για την επίτευξη των στόχων μας!
Ο αγώνας θα είναι μεγάλος αλλά εμείς θα είμαστε εδώ, με όλες μας τις δυνάμεις και για όσο χρόνο χρειαστεί!

Μέχρι τώρα:
ΠΡΟΣΒΑΛΛΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΚΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις προς φορείς, κράτος, κοινωνικές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα για:
ΝΑ ΑΝΑΔΕΊΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Συνεχίζουμε με εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις για:
ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Για να προστατεύσουμε την περιοχή! Για να ξαναγίνει όλη η ευρύτερη περιοχή προορισμός κατοικίας, αναψυχής και ήπιας παραδοσιακής επαγγελματικής δραστηριότητας!

Όλοι μαζί στον κοινό αγώνα !

Οι Σύλλογοι,

«ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

«ΑΡΜΥΡΕΣ» ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΩΝΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ

«ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ» ΗΡΕΜΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

«ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

ΟΣΤΡΑΚΟΑΛΙΕΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ «ΤΟ ΗΡΕΜΟ ΚΥΜΑ»

ΚΑΡ ΚΑΙ ΝΗΣΟΣ

ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ

http://www.scribd.com/doc/3637777/ANESTIS