O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Μήνυμα προς τα ΕΛΠΕ και την Κυβέρνηση: ξεχάστε την γιγάντωση της ΠΕΤΡΟΛΑ! Στο Θριάσιο δεν χωράει άλλη ρύπανση


Σαφέστατο μήνυμα προς την Κυβέρνηση αλλά και προς την ηγεσία των ΕΛΠΕ να εγκαταλείψουν άμεσα τα σχέδιά τους για την γιγάντωση και εδαφική επέκταση του Διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ έστειλαν οι Δήμαρχοι του Θριασίου, ο Νομάρχης, βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και οι πολίτες του Θριασίου σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία έξω από το Διυλιστήριο της ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα.

«Στο Θριάσιο δεν χωράει άλλη ρύπανση. Ξεχάστε την επένδυσή σας. Οι μελέτες σας διαψεύδονται από την καθημερινότητά μας. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση. Έχουμε ξεκινήσει ήδη και τον νομικό αγώνα για την ακύρωση των σχεδίων» τόνισαν όλοι οι ομιλητές οι οποίοι αναφέρθηκαν και στο σύνολο των περιβαλλοντικών προβλημάτων του Θριάσιου.


http://www.scribd.com/doc/3733569/1-

Μαζική συμμετοχή κατοίκων του Θρασίου στην συγκέντρωση στην παραλία του Ασπροπύργου


«Θάλασσα και γη ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό». Το ξεκάθαρο αυτό σύνθημα και μήνυμα έστειλαν χτες το απόγευμα φορείς και κάτοικοι του Θριασίου σε συγκέντρωση στην παραλία του Ασπροπύργου που διοργάνωσε το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου.
Αυτή ήταν η δεύτερη κινητοποίηση του Συντονιστικού μετά από την αντίστοιχη έξω από την ΠΕΤΡΟΛΑ και το χώρο που σχεδιάζεται η επέκτασή της. Η κινητοποίηση έγινε στην παραλία Ασπροπύργου στον τελευταίο ελεύθερο χώρο που έχει μείνει για τους κατοίκους της πόλης, στον οποίο σχεδιάζεται η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού, επιβαρύνοντας κι άλλο την περιοχή.

http://www.scribd.com/doc/3732568/CE-25-6-2008