O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

O τοπικός τύπος για το Βουρκάρι, εβδομάδα 15-21 Σεπτ. 2008








...οι θέσεις του "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ" για την Ελευσίνια πορεία, το Νομάρχη και το Δήμο Ελευσίνας..


Οι υπεύθυνοι για την υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας και το Θριάσιο μήπως είναι εξωγήινοι?

Ο ΑΣΔΑ, με συνδιοργανωτές τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου, τις Νομαρχίες Αθήνας και Δυτικής Αττικής με κύριο σύνθημα «Στους δρόμους η Δυτική Αθήνα για την Προστασία του Περιβάλλοντος» επιχειρεί να κάνει μια ολιστική παρέμβαση για το περιβάλλον. Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετείχε στη σύσκεψη του ΑΣΔΑ για την προετοιμασία της «πορείας περιβάλλοντος», μελέτησε την ανακοίνωση των διοργανωτών, συζήτησε το θέμα με άλλες συλλογικότητες στη Δυτική Αθήνα καθώς και με τα μέλη του, και κατέληξε στο βασικό συμπέρασμα ότι στην πορεία του ΑΣΔΑ:
α) Δεν θα αναδειχθούν οι διαχρονικές πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την ήδη υποβαθμισμένη Δυτική Αθήνα η οποία συγκεντρώνει επιπρόσθετο περιβαλλοντικό φόρτο.
β) Οι ευθύνες των Οργανισμών Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αποκρύπτονται είναι μεγάλες και υπάρχουν περιπτώσεις που οι ίδιοι είναι συμμέτοχοι, συνένοχοι και δημιουργοί περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Παρ΄ όλα αυτά και επειδή δεν μονοπωλούμε το ενδιαφέρον για το περιβάλλον λέμε στους διοργανωτές «Καλή πορεία», αλλά μήπως μπορείτε να μας απαντήσετε σε ορισμένα ερωτήματα:..... διαβάστε στο:
http://xpolis.blogspot.com/2008/09/h_17.html