O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

...η γιορτή των πουλιών στο Βουρκάρι Μεγάρων ξεκίνησε!....


Η γιορτή των πουλιών στο Βουρκάρι ξεκίνησε....με διάφορα είδη να εμφανίζονται στην περιοχή, περαστικά στο μακρινό τους ταξίδι για να ξεχειμωνιάσουν κάπου στις ακτές της Αφρικής.... ευκαιρία για φωτογράφιση από ειδικούς στο είδος...
οι παρακάτω φωτογραφίες δημοσιεύονται στον ιστότοπο deepinbirds.wordpress.com...

οι τέσσερις πρώτες φωτογραφίες είναι από μια παρέα από φοινικόπτερα (τα γνωστά μας φλαμίγκο) και όπως αναφέρει ο σχολιασμός: "....I was told that Phoenicopterus roseus (Greater Flamingo) is the kitschiest bird. But in nature, kitsch just doesn’t exist, there is just pure beauty...."(...μου είπαν πως το φοινικόπτερο είναι το πιο κίτς πουλί. Αλλά στη φύση δεν υπάρχει το κίτς, υπάρχει μόνο αγνή ομορφιά....)






....οι επόμενες τρεις φωτογραφίες ανήκουν σε ένα είδος από τα γλαρόνια , το χειμωνογλάρονο ή sterna sandvicensis στην επιστημονική τους ονομασία...είναι πουλιά που τα βλέπουμε μόνο το χειμώνα στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της μετανάστευσής τους προς θερμότερες περιοχές. Μεγάλα πουλιά (μέγεθος 37-43 εκ και άνοιγμα φτερών 85-97εκ), που πάντα παρατηρούνται στις ακτές και εξαιρετικά σπάνια στα ενδότερα.