O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Νέα ιστοσελίδα για τον Δήμο Μεγαρέων, χωρίς καμία αναφορά στο Βουρκάρι!


Νέα ιστοσελίδα εγκαινιάζει ο Δήμος Μεγαρέων. Πρωτοβουλία αναμφίβολα σε σωστή κατεύθυνση. Δεν μπορούμε όμως να μην παρατηρήσουμε την παντελή έλλειψη αναφοράς στο Βουρκάρι.
Ιδιαίτερα στον σύνδεσμο "η πόλη μας" δεν υπάρχει αναφορά στο Βουρκάρι, τον σημαντικότερο υδροβιότοπο της Δυτικής Αττικής, ενώ υπάρχει (και σωστά) αναφορά στην Πάχη, Αλεποχώρη, Κινέτα κ. α. Να σημειωθεί ότι στον σύνδεσμο-υποκατηγορία με τίτλο "όμορφα τοπία", περιλαμβάνεται το κτήμα "Εύχαρις", μια ωραία τοποθεσία που ταυτόχρονα όμως αποτελεί μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ...και δεν υπάρχει αναφορά στο Βουρκάρι! Καμία αναφορά και στο ιστορικό μνημείο του τοίχους της Αγίας Τριάδας!...
Ούτε μια φωτογραφία δεν αφιερώνεται στο Βουρκάρι, έναν υδροβιότοπο με γνωστή και αναγνωρισμένη σημασία από Πανεπιστήμια, Φορείς, βουλευτές, υπουργούς, κόμματα, οικολογικές οργανώσεις....
Ελπίζουμε ότι η σοβαρή αυτή παράληψη είναι αποτέλεσμα της αρχικής φάσης δημιουργίας της ιστοσελίδας...περιμένουμε την κάλυψη αυτής της σημαντικής περιοχής της περιοχής των Μεγάρων στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου σύντομα! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Σημ. στη φωτογραφία το Βουρκάρι σε λήψη από την Σαλαμίνα