O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Σώστε τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου από τις βιομηχανίες! Κραυγή αγωνίας από το eparxeia.gr

Ο ενημερωτικός ιστότοπος eparxeianews.gr, σημαντικός σταθμός μετάδοσης ειδήσεων για την Δυτική Αττική και όχι μόνον, γράφει με αξιοσημείωτη ευαισθησία για τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου....κάντε κλικ στην εικόνα για να μεταφερθείτε στη ιστοσελίδα...

ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ. ΠΕΡΙΦΡΑΞΤΕ ΤΟΝ!
01 December 20:46

Αν κάνει κάποιος αναζήτηση στο διαδίκτυο θα διαπιστώσει πως ο υγροβιότοπος Βουρκαρίου Μεγάρων, έχει περισσότερη αξία για την υπόλοιπη Ελλάδα παρά για τα Μέγαρα!

ΠΕΡΙΦΡΑΞΤΕ ΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΝΑ ΓΙΑ ΣΩΘΕΙ!

Με τι σχόλια να περιγράψει κάποιος το πραγματικά λυπηρό θέαμα που αντικρύζει όποις βρεθεί στον υγροβιότοπο Βουρκαρίου, ο οποίος έχει αφεθεί στη μοίρα του. Και το λέμε αυτό, γιατί εδώ και χρόνια, θα έπρεπε να είχαν ξηλωθεί οποιεσδήποτε μικρές ή μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και αποθήκες έχουν δημιουργηθεί στον τόπο και απειλούν τα σπάνια είδη πουλιών που μεταναστεύουν εκεί. Στα 104 είδη προσμετρούνται σύμφωνα με πανεπιστημιακές πηγές και τα περισσότερα θεωρούνται προστατεύομενα είδη.

Μέσα από αυτή την ιστοσελίδα, θα είδατε αρκετά άρθρα για το συγκεκριμένο υγροβιότοπο. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος τόπος δεν είναι τυχαίος, αλλά ο τελευταίος «παράδεισος» της Αττικής για τα μεταναστευτικά πουλιά.

Η ηρεμία, η ιδιομορφία των νερών, αλλά και τα ψάρια που υπάρχουν για την ψαριά των πουλιών που μεταναστεύουν και ξεκουράζονται εκεί, είναι αυτά που κάνουν τον τόπο μοναδικό.

Ωστόσο, μπορεί σχεδόν σε όλες τις σελίδες του διαδικτύου να υπάρχει το Βουρκάρι και να αναφέρεται με τα κολακευτικότερα λόγια ο υγροβιότοπος, ωστόσο όλες οι νομαρχιακές και δημοτικές διοικήσεις τον έχουν αφήσει έρμαιο των οικοπεδοφάγων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που κάθε χρόνο φυτρώνουν καινούργιες μάντρες.

Πριν λίγες ημέρες ακόμα ένα κοπάδι φλαμίνγκο έκανε την εμφάνισή του εκεί. Εκεί ήταν και όταν ο πρωθυπουργός της χώρας πέρασε με τα δεκάδες αυτοκίνητα που τον ακολουθούσαν για την Ρεβυθούσα. Δεν σταμάτησε, απλά γιατί δεν ήξερε. Και δεν ήξερε γιατί κανένας ημέτερος δεν είχε ενημερώσει ούτε καν τους συμβούλους του, ότι τόσο το ιστορικό τείχος όσο και ο υγροβιότοπος απειλούνται καθημερινά από αυτούς που θέλουν να το κάνουν μια δεύτερη βιομηχανική ζώνη. Αλήθεια το αξίζουν αυτά τα πουλιά;

Η εφημερίδα του Θριασίου "Attica" αφιερωμένη στο Βουρκάρι!

Η δεκαπενθήμερη εφημερίδα του Θριασίου 'Attica' αφιερώνει την πρώτη της σελίδα στο Βουρκάρι. Περιέχει επίσης εκτενή κάλυψη του θέματος του υγροβιοτόπου σε έκταση δύο εσωτερικών σελίδων...