O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Ο βουλευτής της ΝΔ κ.Καντερές για την παγκόσμια ημέρα προστασίας των υδροβιοτόπων


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προστασίας των υδροβιοτόπων (2 Φεβρουαρίου) ο βουλευτής και μέλος της ειδικής επιτροπής προστασίας του περιβάλλοντος της Βουλής κ.Ν.Καντερές εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων επισημαίνει:

"...Σαν υγρότοπος ή αλλιώς υδροβιότοπος νοείται κάθε τόπος που καλύπτεται σε μόνιμη ή εποχική βάση από νερά κατά βάση ρηχά. Οι υγρότοποι, δηλαδή, αποτελούν υδάτινες περιοχές, οι οποίες διατηρούν μια ποικιλία σημαντικών βιολογικών, οικολογικών και γεωμορφολογικών στοιχείων. Σε αυτά σαφώς θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και την αισθητική αξία που προσδίδουν στον περιβάλλοντα χώρο..."

"...Η σημασία των υδροβιότοπων είναι ανυπολόγιστη τόσο για τη συντήρηση και ρύθμιση του υδροβιολογικού κύκλου, όσο και για το γεγονός ότι αποτελούν παραγωγικά οικοσυστήματα. Γι’ αυτό η ασύνετη ανθρώπινη παρέμβαση θεωρείται επικίνδυνη, ενώ η καταστροφή τους επιζήμια από όλες τις απόψεις...."

"...Σαν πολίτες αυτής της χώρας, λοιπόν, οφείλουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τις κρατικές δράσεις στον τομέα αυτό, αλλά και να καταγγέλλουμε κάθε είδους αυθαιρεσία που βλάπτει τις προστατευόμενες περιοχές. Ειδικά για εμάς, τους πολίτες της Αττικής, οι υδροβιότοποι όπως ο Σχοινιάς Μαραθώνα, η λίμνη Κουμουνδούρου, η λίμνη Βουλιαγμένης, το Βουρκάρι, αλλά και λιγότερο γνωστές περιοχές, όπως η λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα, αποτελούν ανάσα και πνεύμονα ζωής. Σε μια πόλη, όπου ο κάθε κάτοικός της έχει δικαίωμα μόνο σε 1,5 τ.μ. πρασίνου, όπου το οξυγόνο και το καθαρό περιβάλλον τείνουν να αποτελέσουν είδη προς εξαφάνιση, η προστασία των υδροβιότοπων από όλους μας δεν αποτελεί πλέον προαιρετική επιλογή, αλλά επιτακτική και επιβεβλημένη ανάγκη...."
(διαβάστε όλη την ανακοίνωση στο www.magoulaonline.gr )

Εμείς χαιρετίζουμε με χαρά τις δηλώσεις του βουλευτή και αναμένουμε την έμπρακτη υποστήριξή του στον αγώνα του "Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου". Στόχος μας γνωστός και δημοσιοποιημένος:

ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ (προεδρικό διάταγμα) ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ (όπως άλλωστε έχει εξαγγελθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ .
Να αναμένουμε κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες;

Ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ Θριασίου.....

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Θριασίου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Διαβάστε στο :
http://www.scribd.com/doc/11202452/CE-21-1-2009

Με άλλη ανακοίνωσή του επίσης ασκεί κριτική στα κυβερνητικά προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Διαβάστε στο:
http://www.scribd.com/doc/11203121/CE-23-1-2009