O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Να προστατευτεί και να αναδειχθεί το ιστορικό τείχος της Μεγαρίδας στην Αγία Τριάδα!


Στο ιστορικό τείχος της Μεγαρίδας στην Αγία Τριάδα πρόσφατα (και μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας), έγιναν έργα συντήρησης στη νότια πλευρά του που είχε υποστεί διαβρώσεις και υπήρχε άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης Έγιναν επίσης και πολύ σημαντικές χωματουργικές εργασίες με τις οποίες απομακρύνθηκαν πολλοί τόνοι μπάζα που είχαν σκεπάσει την εσωτερική βάση του τείχους και παρεμπόδιζαν την φυσιολογική απορροή των βρόχινων νερών.
Αυτό το έργο όμως βρίσκεται σήμερα σε άμεσο κίνδυνο! ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΈΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ! Αυτό το τείχος χρειάζεται άμεσα - ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ - μια πρόχειρη έστω περίφραξη (με πασσάλους και σχοινί όπως και σε άλλους μνημειακούς χώρους) για να παρεμποδιστούν οι τυχόν ασυνείδητοι (και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί) να ξαναπετάξουν μπάζα και να καταστρέψουν το έργο. Το κόστος μιας τέτοιας παρέμβασης είναι μηδαμινό και η αρχαιολογική υπηρεσία δεν θα έχει κανένα λόγο να μην συναινέσει. Χρειάζονται και ενημερωτικές πινακίδες που αντικειμενικά θα λειτουργούν αποτρεπτικά για μελλοντικές φθορές!
Ο δήμαρχος στην τελευταία συνάντηση που είχε μαζί του ο "Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου" είχε υποσχεθεί την φωταγώγηση του ιστορικού αυτού μνημείου της περιοχής μέσα στο 2009. Πρέπει όμως να προηγηθούν αυτά τα βασικά προστατευτικά μέτρα για να μην βρεθούμε πάλι να ξανασυζητάμε για καθαρισμό και χωματουργικά!

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΊΧΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!

Το 'συντονιστικό φορέων θριασίου' ενάντια στα σχέδια για την επέκταση των ΕΛΠΕ

Σε ανακοίνωσή του το 'συντονιστικό θριασίου' μεταξύ άλλων αναφέρει:
"... Τα ΕΛΠΕ (ΠΕΤΡΟΛΑ), συμφερόντων Λάτση, διαπραγματεύονται με τη, διορισμένη από την κυβέρνηση, διοίκηση της εταιρείας ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), πρώην ΠΥΡΚΑΛ, την παραχώρηση 100 στρεμμάτων στα ΕΛΠΕ (ΠΕΤΡΟΛΑ), για χρήση 25 χρόνων με αντίτιμο 1 εκατομμύριο € το χρόνο.Εάν γίνει αυτή η ενοικίαση, το εργοστάσιο της ΕΑΣ (ΠΥΡΚΑΛ) Ελευσίνας οδηγείται σε κλείσιμο και, άρα στη συνέχεια, ολόκληρη η έκταση των 500 στρεμμάτων της ΕΑΣ μετατρέπεται σε εύκολη λεία για το μεγαλοκαπιταλιστή. Τα σχέδια αυτά του Λάτση διευκολύνονται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που συνέταξε ο Δήμος Ελευσίνας για την περιοχή, αλλά και από τις πολιτικές των κυβερνήσεων, που θέλουν η συγκεκριμένη περιοχή να μετατραπεί σε λιμάνι στρατηγικής σημασίας, με κοντέινερς, σε συνδυασμό με το σταθμό του ΟΣΕ στον Ασπρόπυργο..."
Δείτε όλη την ανακοίνωση στο http://www.scribd.com/doc/11353288/sidonistiko-thriasiou-elpe