O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ο "Κούρος"δραστηριοποιείται σε δενδροφύτευση και δείχνει τον δρόμο!


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Στις 25 Ιανουαρίου 2009, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη δενδροφύτευση των τελευταίων ετών και έλαβε χώρα στον Κοκκιναρά Πεντέλης.

Διοργανωτές ήταν ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού Όρους (ΣΠΑΠ), και ο ΣΚΑΙ.

Στην δενδροφύτευση συμμετείχε και η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων του ομίλου “ΚΟΥΡΟΣ” με 15 μέλη, που με τα μέλη των οικογενειών τους, έφτασαν τα 30 άτομα περίπου.

Αίσθηση στους διοργανωτές προκάλεσε το γεγονός, ότι σύλλογος από τόσο μακρινό δήμο είχε δηλώσει συμμετοχή από την αρχή της διοργάνωσης, δίνοντάς του μάλιστα και δικό του τομέα δενδροφύτευσης.

Σε συνέντευξη που δόθηκε ζωντανά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ από μέλη του συλλόγου, τονίστηκε ότι το περιβάλλον δεν έχει σύνορα και ότι και στην δική μας περιοχή, η οποία υποβαθμίζεται διαρκώς, υπάρχει ανάγκη για περιβαλλοντική ευαισθησία, καλώντας τον κόσμο ανοιχτά να συμμετάσχει στην αναδάσωση του Περάματος Μεγάρων, το οποίο γειτνιάζει με τον μοναδικής αξίας «υγρότοπο Βουρκάρι», όταν αυτή ανακοινωθεί.

Η Εθελοντική Ομάδα “ΚΟΥΡΟΣ” , προσδοκώντας να ολοκληρωθούν σύντομα οι μελέτες του τοπικού δασαρχείου, για την περιοχή του Περάματος και πάντα μπροστά, σε κάθε δράση προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος, θα συμμετάσχει και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις της περιοχής.


Διαβάστε την ανακοίνωση :
http://www.scribd.com/doc/11454428/-

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Θριασίου για τα εργατικά ατυχήματα

Την εργοδοτική εγκληματική αμέλεια καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Θριασίου ως υπαίτιο για πρόσφατα εργατικά θανατηφόρα ατυχήματα. Διαβάστε στο :