O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Εκδήλωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαλαμίνας


Η Ομοσπονδία Συλλόγων Σαλαμίνας μας προσκαλεί σε εκδήλωση - κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 15.02 , 11πμ στην αίθουσα "Δ.Μπόγρη" στο Δημαρχείο Σαλαμίνας. Διαβάστε το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο http://www.scribd.com/doc/12297905/oess

Συνέντευξη τύπου του 'Συντονιστικού Θριασίου'...

Ανοιχτή συνέντευξη τύπου έγινε από το 'Συντονιστικό Θριασίου' στις 11/2 στην Ελευσίνα.
Στην συνέντευξη έγινε ανασκόπηση της δραστηριότητας του συντονιστικού και μπήκαν νέοι στόχοι για το άμεσο μέλλον.

Καταλήγοντας στα αιτήματα του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ:

  • Να μην προχωρήσει η σχεδιαζόμενη επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ (ΕΛ.ΠΕ) και η ενδεχόμενη ανταλλαγή έκτασης 100 στρεμμάτων με την ΠΥΡΚΑΛ (Ε.Α.Σ.).
  • Να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό και να συνδεθεί με την Ψυτάλλεια.
  • Να μην κατασκευαστεί το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ.
  • Να μην μεταφερθούν οι δεξαμενές πετρελαίου της SHELL από το Πέραμα στην Λίμνη Κουμουνδούρου (αρχαία λίμνη Ρειτών) στον Ασπρόπυργο, στο χώρο του, υπό κατάργηση, στρατοπέδου Ξηρογιάννη.
  • Να μην επεκταθεί η χωματερή με το ΧΥΤΑ Φυλής και τη δημιουργία νέων χώρων διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελευσίνα, με τη δικαιολογία των «νέων μεθόδων» (π.χ. αναερόβια), παράλληλα με την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και τους σχεδιασμούς για τη δημιουργία χώρου βιομηχανικών και τοξικών αποβλήτων στο Μελετάνι της Μάνδρας.
  • Να σταματήσουν οι σχεδιασμοί για τη γιγάντωση του λιμανιού της Ελευσίνας και το νέο λιμάνι στο Σκαραμαγκά, με την παράλληλη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και τα νέα ιδιωτικά λιμάνια του ΧΑΛΥΨ, της Χαλυβουργίας Ελλάδος και άλλων βιομηχανιών.
  • Να μη συνεχιστεί η παραμονή του ΤΙΤΑΝ μέσα στην Ελευσίνα.
  • Να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία στους χώρους δουλειάς, με τις απολύσεις τον τελευταίο καιρό, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, και τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα (εργοδοτικά εγκλήματα) κάθε χρόνο.
  • Να σταματήσει η υποβάθμιση του Δημόσιου Τομέα Υγείας στην περιοχή, ο οποίος πρέπει να αναβαθμιστεί καλύπτοντας δωρεάν και αποτελεσματικά τις ανάγκες όλων των κατοίκων και εργαζόμενων στην περιοχή.
διαβάστε το κείμενο στο : http://www.scribd.com/doc/12298308/-