O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

...συνέντευξη αντιδημάρχου για το Βουρκάρι στην Νέα Πνοή'...

Η "Νέα Πνοή" αυτής της εβδομάδας έχει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη αντιδημάρχου για το Βουρκάρι και για ...άλλα.
Μετά απο μερικές ημέρες θα υπάρξει απαντητικό σχόλιο στην ιστοσελίδα μας...

...η ώρα της γης....σβήνουμε τα φώτα σήμερα 8.30-9.30 το βράδυ!...


Συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Καμπάνια της WWF κατά της υπερθέρμανσης του Πλανήτη. Σβήνουμε τα φώτα σήμερα για μιά ώρα μεταξύ 8.30 και 9.30 το βράδυ.
Αγωνιζόμαστε και ενάντια στα καταστροφικά σχέδια της Πετρόλα που περιλαμβάνουν και την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στο Πέραμα Μεγάρων....απειλή που συνεχίζει να υπάρχει, παρά τις κατά καιρούς πονηρές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου....
...αγωνιζόμαστε για την διάσωση του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου....
...αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας!


Η Επιτροπή Αγώνα σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Σάββατο 28 Μαρτίου: Ώρα της Γης, ώρα του Θριάσιου…

ΠΕΤΡΟΛΑ ΚΑΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ

ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα, 20.30 - 21.30

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ συμμετέχει στην Παγκόσμια Καμπάνια ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2009 κατά της υπερθέρμανσης του Πλανήτη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ένα δισεκατομμύριο πολίτες σε περισσότερες από χίλιες πόλεις του Πλανήτη σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Το Σάββατο 28 Μαρτίου το βράδυ σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα, από τις 20.30 έως τις 21.30. Στέλνουμε συμβολικό αλλά ξεκάθαρο μήνυμα στις Κυβερνήσεις που ενώ είναι απρόθυμες να προχωρήσουν στην λήψη γενναίων μέτρων για την σωτηρία του Πλανήτη σπεύδουν με καταπληκτική ταχύτητα να σώσουν τις …Τράπεζες!

Είναι η ώρα του Θριάσιου να αποτρέψει τα παράλογα σχέδια της γιγάντωσης του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ και της εγκατάστασης Θερμοηλεκτρικού Σταθμού 880 ΜW από την σύμπραξη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ – ΔΕΗ. Η ματαίωση αυτών των σχεδίων θα αποτρέψει – εκτός των άλλων - την έκλυση 4.000.000 τόνων Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2) σε ετήσια βάση στην ατμόσφαιρα.

  • Με το σχέδιο γιγάντωσης της ΠΕΤΡΟΛΑ, οι εκπομπές CO2 θα αυξηθούν κατά 350%, αγγίζοντας τους 1.000.000 τόνους ετησίως ! Αυτό σημαίνει σχεδόν τριπλάσιες εκπομπές από τα δικαιώματα που έχει το διυλιστήριο έως το 2012 με βάση την νομοθεσία !

  • Με τις μονάδες Ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής θα εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα περίπου 3.000.000 εκ. τόνοι Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2), ετησίως !

Παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις τους για την αναχαίτιση των κλιματικών αλλαγών, οι ελληνικές κυβερνήσεις δείχνουν πάντα πρόθυμες να αδειοδοτήσουν τα πιο παράλογα επενδυτικά σχέδια υπονομεύοντας στην πράξη το κλίμα αλλά και το περιβάλλον του Θριάσιου Πεδίου. Η ανάκληση των αδειών για τα δύο καταστροφικά σχέδια είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν.

Στις 28 Μαρτίου όσο πιο πολλά φώτα σβήσουν, τόσο πιο ισχυρό θα φτάσει το μήνυμα στους αποδέκτες…

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θριασίου..

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Θριασίου με το οποίο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία στις 2 Απριλίου και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Διαβάστε την ανακοίνωση:
http://www.scribd.com/doc/13714969/-242009

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Θριασίου για συμμετοχή στην απεργία στις 2 Απριλίου

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία στις 2 Απριλίου και συγκέντρωση στην Άνω Ελευσίνα απευθύνει το ΠΑΜΕ Θριασίου με ανακοίνωσή του. Διαβάστε κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.scribd.com/doc/13714757/pame-apergia-242009