O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

....για την αποκατάσταση των πραγμάτων...για την στάση του δημοτικού συμβούλου κ.Γ.Παπαβασίλη


Για την αποκατάσταση των πραγμάτων…

Aπό τα πρακτικά της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγάρων της 24/02/2009 όπου συζητήθηκαν ως θέματα: α) η λήψη μέτρων για την προστασία της ευρύτερης περιοχής του Βουρκαρίου και β) η γνωμοδότηση επί της περιβαλλοντικής έκθεσης μονάδας κατασκευής προκατασκευασμένων δομικών στοιχείων της Ι. Καλλέργης ΕΠΕ στη θέση Αλμύρες Βουρκαρίου, διαπιστώσαμε εκ των υστέρων ότι οι «πρωτοφανείς» αποφάσεις που πάρθηκαν δεν ήταν ευτυχώς ομόφωνες, αλλά κατά πλειοψηφία.

Για το πρώτο θέμα, όπου αποφασίστηκε η προστασία του Βουρκαρίου μέσω της τοποθέτησης ενός παρατηρητηρίου πουλιών και της κατασκευή περίφραξης κατά μήκος του αιγιαλού, υπήρξε απόλυτη καταψήφιση των μέτρων αυτών από τον δημοτικό σύμβουλο Κο Γεώργιο Παπαβασίλη με το αιτιολογικό ότι από μόνα τους είναι ελλειπή και δεν αφορούν σε μέτρα προστασίας της ευρύτερης περιοχής του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου. (αποφ. ΔΣ 101/2009)

Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Κος Γεώργιος Παπαβασίλης διαφοροποιήθηκε και στο δεύτερο θέμα που αφορούσε σε γνωμοδότηση επί της περιβαλλοντικής έκθεσης μονάδας κατασκευής προκατασκευασμένων δομικών στοιχείων της Ι. Καλλέργης ΕΠΕ στη θέση Αλμύρες Βουρκαρίου, ψηφίζοντας λευκό. (αποφ. ΔΣ 102/2009)

...συμπαράσταση στον περιβαλλοντολόγο αγωνιστή, θύμα τρομοκρατικής ενέργειας...

από ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ

Κάψανε το σπίτι του αείμνηστου Φοίβου Ταξιάρχη

Σπείρανε φόβο και καταστροφή...

Θα θερίσουν οργή και αποφασιστικότητα

Οι κάτοικοι των χωριών της Γκιώνας θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής στην Καλοσκοπή Γραβιάς

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των χωριών της Γκιώνας από την καταστροφομανία των κερδοσκόπων, που την περασμένη Δευτέρα το πρωί κάψανε ολοσχερώς το σπίτι του αείμνηστου Φοίβου Ταξιάρχη, για να εκφοβίσουν και να εκδικηθούν τον γιό του Στέφανο Κόλλια και τους ενεργούς υπερασπιστές του περιβάλλοντος του βουνού.

Ο Στέφανος μαζί με άλλους κατοίκους της Καλοσκοπής και των άλλων χωριών, τόλμησαν να εκφράσουν άποψη για τις καταστροφές, που ασύδοτα επιφέρουν στο φυσικό πλούτο του βουνού οι κερδοσκοπικές εταιρίες. Και να δημιουργήσουν την «Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας».

Στοχοποιούνται οι υπερασπιστές της Γκιώνας, για να μπορέσουν άνετα να αυξήσουν τα κέρδη τους ρίχνοντας τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, στο περιβάλλον και εφαρμόζοντας το διαίρει και βασίλευε.

Όμως οι κάτοικοι των χωριών της Γκιώνας έχουν διαφορετική άποψη. Μια βουβή οργή έχει ήδη ξεσπάσει, που θα γίνει αγανάκτηση και ο αγώνας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Γι αυτό την ερχόμενη Κυριακή 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην Καλοσκοπή*, όπου θα αποφασιστούν και οι επόμενες ενέργειες.

Ταυτόχρονα ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης στον Στέφανο Κόλλια αναπτύχθηκε, με απόφαση να χτιστεί ξανά το πατρογονικό σπίτι, πολύ καλύτερο και δυνατότερο από το παλιό. Για το λόγο αυτό καλούνται όσοι μπορούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία να τον ενημερώσουν. Επίσης όσοι θέλουν να στείλουν οικονομική ενίσχυση να βάλλουν χρήματα στον συνημμένο λογαριασμό της οικογένειας Κόλλια.

Γκιώνα, 2 Απριλίου 2009


Η Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας

* Για την διευκόλυνση των Αθηναίων κατοίκων της Γκιώνας, που θέλουν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση, θα ξεκινήσει λεωφορείο (πούλμαν) από την Αθήνα προς Καλοσκοπή, στις 8 το πρωί της Κυριακής, από το Πεδίο του 'Αρεως, άγαλμα Αθηνάς επί της Λ. Αλεξάνδρας και θα περάσει από Ομόνοια. Θα επιστρέψει το βράδυ στην Αθήνα. Το κόστος είναι 10 ευρώ. Για να κλείσετε θέση τηλεφωνείστε στην Αγγελική στο 6974973460

....επίσκεψη σε ένα γειτονικό βουνό...


από το korydallos.blogspot.com
Περίπατος για το Όρος Αιγάλεω


Την Κυριακή, 5-4-2009 και ώρα 11 το πρωί, η Επιτροπή Υπεράσπισης και Οικολογικής ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω μαζί με όσους Κορυδαλλιώτες αλλά και κατοίκους όμορων Δήμων επιθυμούν θα συναντηθούνε στο βουνό γιά να το περπατήσουνε και να το γνωρίσουν.

Η επιτροπή μας καλεί να έρθουμε να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε μαζί το βουνό. Αυτό θα είναι η αρχή καθώς θα συνεχίστουν οι περίπάτοι και σε άλλες διαδρομές του βουνού με στόχο όχι μόνο να το γνωρίσουμε, αλλά και να το υπερασπιστούμε από συμφέροντα και απειλές.

Επισυνάπτετε χάρτης με τη διαδρομή ως το σημείο συνάντησης