O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

...ευρεία σύσκεψη φορέων για το Βουρκάρι...



Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων έγινε ευρεία σύσκεψη φορέων στις 2 Απριλίου, με θέμα τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου και τον αγώνα για την προστασία του. Στην σύσκεψη , που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Μεγάρων, συμμετείχαν οι παρακάτω:

  • Εμπορικός σύλλογος
  • Α.Ο. Κούρος
  • Εργατικό Κέντρο
  • Σύλλογος Επιστημόνων
  • Πανμεγαρικός Αγροτικός Σύλλογος
  • Σύλλογος Ιδιοκτητών Ακινήτων
  • Σύλλογος Μηχανικών
  • Συντονιστικός Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου

Έγινε μια πλήρης ανασκόπηση του ιστορικού του προβλήματος και παράθεση όλων των στοιχείων του σχετικού φακέλου από τους εκπροσώπους του "Φορέα" και ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Αποφασίστηκε και συγκροτήθηκε επιτροπή εργασίας η οποία συνεδρίασε στις 7 Απριλίου στα γραφεία του Συλλόγου Επιστημόνων. Στην συνεδρίαση ελέγχθηκαν λεπτομερειακά τα υπάρχοντα στοιχεία και αποφασίστηκε να γίνει επίσημη επαφή με τον Δήμο Μεγαρέων και να τεθούν τα αιτήματα για άμεση προστασία του υγροβιοτόπου σύμφωνα με τις προτάσεις που ήδη έχουν κατατεθεί για:

  • αναστολή οικοδομικών αδειών στην περιοχή μέχρι την έγκριση του νέου ΓΠΣ
  • την απόρριψη από την Νομαρχία περιβαλλοντικών εκθέσεων για ίδρυση νέων βιομηχανικών - βιοτεχνικών μονάδων
Η επαφές με τον Δήμο θα δρομολογηθούν για αμέσως μετά τις γιορτές. Θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη των φορέων για λήψη αποφάσεων όσον αφορά τις περαιτέρω ενέργειες.


...οχι στο εμπορικό κέντρο φαίνεται να λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας για τον Ελαιώνα...



«Οχι» στο εμπορικό κέντρο του Βοτανικού αλλά «ναι» στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, που πρόκειται να ανεγερθεί πολύ κοντά σε αυτό, φαίνεται ότι λέει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Περισσότερα διαβάστε εδώ

...απόφαση ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας...




από το www.indy.gr


Υπερψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο έκθεση κόλαφος για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

H Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωκοινοβουλίου, ενέκρινε στις17 Φεβρουαρίου του 2009, -με 43 ψήφους υπέρ, μία λευκή και 3 κατά- έκθεση με τίτλο «σχετικά με τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία». Η έκθεση αυτή συζητήθηκε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις αρχές Απριλίου και υπέρ ψηφίστηκε συντριπτικά με 559 υπέρ, 22 κατά, 8 λευκά (σελ. 131). Εισηγήτρια ήταν η κυρία Frédérique Ries.

Η έκθεση αυτή αποτελεί κόλαφο για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και την προπαγάνδα τους. Χωρίς να μπαίνει στην επιστημονική αντιδικία, η έκθεση, αποδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό και προτείνει μια σειρά από μέτρα, που έχουν πια την έγκριση και του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Στο κείμενο που ακολουθεί παρουσιάζουμε μερικά από τα βασικά σημεία της έκθεσης, μαζί με κάποιες ερμηνείες και σχολιασμούς, γιατί πολλά πράγματα τα λέει διακριτικά και έμμεσα όπως είναι φυσικό, αλλά δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι πραγματικά εννοεί. Μπορείτε όμως να διαβάστε και την ίδια την έκθεση. Δεν είναι μεγάλη. [Ολόκληρη η Έκθεση εδώ]

Το σημαντικό είναι ότι με αυτή την απόφαση ενισχύονται τα επιχειρήματα των πολιτών που αντιδρούν στην ασυδοσία εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές. Στην ουσία το Ευρωκοινοβούλιο αποδέχεται και μάλιστα με συντριπτικό ποσοστό, ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Παίζουμε με την δημόσια υγεία και αυτό πρέπει να σταματήσει.