O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Δελτίο τύπου της Δυναμικής Πορείας

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

(Δελτίο Τύπου)

ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 9 Απριλίου 2009, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από το ΠΑΣΧΑ, ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» Γρηγόρης Σταμούλης πρότεινε, να ληφθεί απόφαση, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά οι άπορες οικογένειες των Μεγάρων.

Η πρόταση ήταν, να δοθούν εφάπαξ εκατό (100) ευρώ ανά άπορη οικογένεια. Και τούτο διότι αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν οικογένειες, που δεν θα έχουν για το Πάσχα ούτε κόκκινα αυγά.

Με δεδομένο ότι στα Μέγαρα οι πραγματικά άπορες οικογένειες δεν θα είναι περισσότερες από 150- 200, η δαπάνη δεν θα υπερέβαινε τις 15-20.000 ευρώ. Ποσό ασήμαντο για τα οικονομικά μεγέθη του Δήμου.

Κι όμως, αυτό το ασήμαντο ποσό η Διοίκηση του Δήμου δεν το ενέκρινε, για τις άπορες οικογένειες των Μεγάρων. Δεν ενέκρινε ένα ποσό, που θα τους έδινε μία ελάχιστη οικονομική ανάσα και θα τους έκανε, να χαρούν έστω και στοιχειωδώς την εορτή του Πάσχα.

Στην ίδια όμως συνεδρίαση, η ίδια διοίκηση ενέκρινε οικονομική ενίσχυση σε πολίτες και σε συλλόγους συνολικής αξίας 80.000 ευρώ περίπου. Υπόψη, πως σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίνονται, ομόφωνα, οικονομικές ενισχύσεις σε πολίτες και συλλόγους.

Από τα παραπάνω εύκολα μπορεί να βγάλει κανείς το συμπέρασμα, πως η άρνηση της διοίκησης του Δήμου, να εγκρίνει την οικονομική ενίσχυση των απόρων οικογενειών με ένα μικρό, συμβολικό ποσό, είναι άδικη, αδικαιολόγητη, απαράδεκτη και κοινωνικά αναίσθητη.

Είναι βέβαια δυνατόν, να δοθούν δύο εξηγήσεις για την μη έγκριση.

ΠΡΩΤΗ: Επειδή η πρόταση έγινε από την αντιπολίτευση (ιδιαίτερα βέβαια από τον Σταμούλη). Δεν δέχονται ούτε προτάσεις, ούτε παρατηρήσεις. Αυτοί τα ξέρουν όλα και όλα τα κάνουν άριστα!

ΔΕΥΤΕΡΗ: Επειδή με την απόφαση αυτή θα ήσαν αναγκασμένοι να μοιράσουν χρήματα στις άπορες οικογένειες χωρίς καμία εξαίρεση. Άρα και σε αυτές, που δεν θεωρούν «δικές» τους και μάλιστα χωρίς να τους παρακαλέσει κανείς. Ενώ έχουν άλλο σύστημα να δίδουν οικονομικές ενισχύσεις. Οι πολίτες ή τα μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων πρέπει, να περάσουν πολλές φορές από τα γραφεία Δημάρχου – Αντιδημάρχων, να χιλιοπαρακαλέσουν, να χιλιοϋποχρεωθούν και μετά ενδεχομένως να πάρουν την όποια οικονομική ενίσχυση.

Έτσι λοιπόν υποχρεώνουν τους πολίτες και τους συλλόγους και τους δημιουργούν την εντύπωση, πως τα χρήματα τα δίνει ο κ. Στρατιώτης ή οι Αντιδήμαρχοι και επομένως καλλιεργούν και «πελατειακές» σχέσεις. Εξ αυτού του γεγονότος βγαίνουν και οι ανακοινώσεις του τύπου: «Ο τάδε σύλλογος ευχαριστεί το Δήμαρχο για την οικονομική ενίσχυση κλπ».

Στην πραγματικότητα όμως τα χρήματα είναι του μεγαρικού λαού και τα έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος ούτε καν ψηφίζει.

Εκ του Γραφείου Τύπου

της «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ»

Δελτίο τύπου απο το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εργαζομένων της περιοχής για τα δικαιώματά τους και για την προετοιμασία και μαζική συμμετοχή στην Απεργία της Πρωτομαγιάς.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη 9 Απρίλη το πρωί, στην αλλαγή της βάρδιας, μέλη του Σωματείου μοίρασαν ανακοινώσεις στους εργαζόμενους στις αποθήκες των Σούπερ Μάρκετ Βασιλόπουλος και Βερόπουλος στην Μάνδρα Αττικής και τη Δευτέρα 13 Απρίλη, το μεσημέρι, στα καταστήματα που στεγάζονται στο νέο Εμπορικό Κέντρο (West Plaza) στον Ασπρόπυργο και σε Σούπερ Μάρκετ της πόλης.
Με τις εξορμήσεις αυτές το Σωματείο ενημέρωσε τους εργαζόμενους, στους συγκεκριμένους χώρους, για τους λόγους που πρέπει να παλέψουν οργανωμένα μέσα από το Σωματείο τους και για το Δώρο του Πάσχα που δικαιούνται.
Συγκεκριμένα στην Ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι εμποροϋπάλληλοι έχουν πολυάριθμους λόγους για να γραφτούν στο Σωματείο τους. Γιατί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, υφίστανται την καθημερινή σκληρή πραγματικότητα και αν δεν υπάρξει μαζική αντίδραση των εργαζομένων, η κατάσταση θα χειροτερέψει. Εφόσον, οι μεγαλοεργοδότες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματά τους θέλουν να φορτώσουν όλα τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, για να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Γιατί οι εργαζόμενοι, που παράγουν τον πλούτο, έχουν δικαιώματα και ανάγκες και δεν μπορούν να «σκύβουν το κεφάλι» και να εγκαταλείψουν την προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή.
Γιατί η δύναμη των εργαζομένων βρίσκεται στη συλλογική δράση και όχι στην αναζήτηση «ατομικών λύσεων».
Σκοπός του Σωματείου είναι επίσης οι εργαζόμενοι του χώρου να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους. Στην προσπάθεια του αυτή, την συγκεκριμένη περίοδο, ενημερώνει για τον τρόπο υπολογισμού και τις προθεσμίες καταβολής του Δώρου του Πάσχα. Προσπάθεια ενημέρωσης που πρόκειται να συνεχιστεί με καμπάνιες που αφορούν σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, δυναμώνοντας τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, συμμετέχοντας στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Ελευσίνα, στην Πλατεία Ηρώων, στις 10:30π.μ..