O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Συγκέντρωση της Δυναμικής Πορείας

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

(Δελτίο Τύπου)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προσκαλούνται όλοι οι συμπολίτες, σε συγκέντρωση, που θα λάβει χώρα στο κέντρο ΝΙΣΣΑΙΑ, παραλία Βαρέας, στις 25 Μαΐου 2009 (Δευτέρα), ώρα 8:30 μ.μ., με τα παρακάτω θέματα:

  • Ενημέρωση για τα τοπικά θέματα
  • Απολογισμός δράσης
  • Προοπτική για το μέλλον
  • Προτάσεις – Σχόλια – Προβληματισμοί

Η παρουσία όλων θα αποτελέσει πηγή δύναμης και έμπνευσης, για τη συνέχιση της μεγάλης προσπάθειας, που γίνεται, με την προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος για τον τόπο μας.

Πρόσκληση του Δήμου Μάνδρας...

Ο Δήμος Μάνδρας σας προσκαλεί

τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2009 στις 7.30μ.μ.

στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

για να βραβεύσουμε τους εθελοντές που συμμετείχαν στη δασοπροστασία

του περασμένου καλοκαιριού

&

για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια μακρόπνοη εθελοντική προσπάθεια,

με στόχο την αποτελεσματική προστασία του φυσικού πλούτου του Δήμου μας.

Η Δήμαρχος

Γιάννα Κριεκούκη

δελτίο τύπου της Δυναμικής Πορείας για την ΝΕΜ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

(Δελτίο Τύπου)

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΝΕΜ

Στα Μέγαρα υπάρχουν και δραστηριοποιούνται πολλοί σύλλογοι (αθλητικοί, πολιτιστικοί, λαογραφικοί, εξωραϊστικοί, επαγγελματικοί κ.λ.π.). Για να λειτουργούν αυτοί οι σύλλογοι, είναι απαραίτητο, να ασχολούνται και να αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο πολλοί συμπολίτες μας και αυτό δείχνει, πως υπάρχει κοινωνική ευαισθησία και αγωνία για ένα καλύτερο αύριο.

Βεβαίως μέσα στην πληθώρα των συλλόγων υπάρχουν και μερικοί, που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην κοινωνία και το μόνο, που κάνουν, είναι να εισπράττουν οικονομική επιχορήγηση από τον Δήμο.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν σύλλογοι με πολλές δραστηριότητες και μεγάλη ποιοτική και ποσοτική προσφορά. Τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων αυτών απαρτίζονται από ανθρώπους, που έχουν όραμα και προοπτική για τον τόπο, που ενδιαφέρονται για τον συμπολίτη και που προσπαθούν να κάνουν την κοινωνία καλύτερη.

Ανάμεσα σ’ αυτούς τους συλλόγους ξεχωριστή θέση κατέχει η Νεανική Εστία Μεγαρίδος. Ένας σύλλογος με 35 χρόνια ιστορία, που λειτουργεί ως αθλητική και πολιτιστική κυψέλη, που δεν καλλιεργεί τον πρωταθλητισμό, αλλά τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα και που έχει να επιδείξει επιτυχίες πολλές και μεγάλες, πανελληνίου επιπέδου.

Τελευταία επιτυχία ήταν η άνοδος της ανδρικής ομάδας μπάσκετ στην Β’ ΕΣΚΑΝΑ. Το σπουδαίο σ’ αυτό το σύλλογο είναι, ότι οι άνθρωποι του καλλιεργούν το αθλητικό πνεύμα. Δεν έχουν αναγάγει τη νίκη και την επιτυχία σε αυτοσκοπό. Έχουν κάνει βίωμα αυτό, που είχε πει ο Ντε Κουμπερτέν: «Το πιο σημαντικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι η νίκη αλλά η συμμετοχή, όπως ακριβώς το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή δεν είναι ο θρίαμβος αλλά η προσπάθεια».

Όταν λοιπόν μέσα από αυτές τις διαδικασίες, νοοτροπίες και πρακτικές έρχεται και η επιτυχία (νίκη και άνοδος στη συγκεκριμένη περίπτωση), τότε καταλαβαίνει κανείς, πως η χαρά, ο ενθουσιασμός και η ηθική ικανοποίηση είναι τεράστια.

Για να υπάρχουν όλα αυτά τα σπουδαία αποτελέσματα σημαίνει, ότι ο ιδρυτής του συλλόγου έθεσε σωστές βάσεις και ότι ο σημερινός πρόεδρος, πλαισιωμένος από εξαίρετα άτομα στο Διοικητικό Συμβούλιο, συνεχίζει με επιτυχή τρόπο την θαυμάσια πορεία του συλλόγου.

Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο κ. Ζάλη Αθανάσιο, στα άξια μέλη του Δ.Σ., στην τεχνική ηγεσία, καθώς και σε όλους τους καλαθοσφαιριστές για την επιτυχία της ανόδου τους σε μεγαλύτερη κατηγορία στο μπάσκετ, αλλά και κυρίως για τον επιτυχή και εποικοδομητικό τρόπο λειτουργίας του συλλόγου.

Γρηγόρης Σταμούλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ»