O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

...πρόγραμμα μετεγκατάστασης βιομηχανιών!...οι βιομηχανίες μπορούν να απομακρυνθούν και σήμερα από την ευρύτερη περιοχή του Βουρκαρίου....


Πολύ συζήτηση έχει κατά καιρούς γίνει για το αν θα υπάρχει η δυνατότητα μετεγκατάστασης των ήδη υπαρχουσών βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων από το Βουρκάρι προς άλλες περιοχές χωροθετημένες ως βιομηχανικά πάρκα. Πολλοί είναι αυτοί που διατείνονται ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο και ότι , με λίγα λόγια ότι έγινε- έγινε, οι βιοτεχνίες που υπάρχουν άναρχα και ανοργάνωτα στην περιοχή δεν θα μπορέσουν να απομακρυνθούν έστω και όταν η περιοχή αποχαρακτηριστεί απο βιομηχανική....

Το Υπουργείο Ανάπτυξης με πρόσφατη ανακοίνωσή του αναφέρεται σε ανάλογα ζητήματα και ανακοίνωσε το πρόγραμμα "Μετεγκατάσταση 2009". Με αυτό το πρόγραμμα ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ!....και αυτά ακόμα και σήμερα το 2009!.... Έτσι ούτε αυτό το ερώτημα υπάρχει πιά!...

Δηλαδή ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ! ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ! ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ! ...ΜΗΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ;

Συγκεκριμένα ο κ Χατζηδάκης ανακοίνωσε:

"...Για το πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση 2009» τώρα, που είναι το τρίτο Πρόγραμμα που παρουσιάζουμε σήμερα, προωθούμε τη μετεγκατάσταση, όπως λέει κι η λέξη, των επιχειρήσεων σε βιομηχανικές περιοχές, βιομηχανικά πάρκα, βιοτεχνικά πάρκα, τεχνοπόλεις ή σε άλλες μορφές βιομηχανικών και επιχειρηματικών περιοχών. Για μας έχει ένα περιβαλλοντικό χαρακτήρα διότι από τα αστικά κέντρα, επιχειρήσεις επιδοτούνται να φύγουν και να πάνε σε χώρους οι οποίοι είναι οργανωμένοι, όπου υπάρχει οικονομία κλίμακος, όπου υπάρχει σχεδιασμός και καλύτερες χωροταξικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους.

Και βεβαίως, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια πιο ουσιαστική αντιμετώπιση των οχλήσεων που προκαλούν για την κοινωνία και το περιβάλλον οι επιχειρήσεις αυτές...."

διαβάστε περισσότερα και αναλυτικά στο:


http://www.ypan.gr/c_announce/45_5407_cms.htm

http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=100870

οι εισηγήσεις στην ημερίδα για τους υγροτοπους της Αττικής


Ημερίδα "Υγρότοποι της Αττικής". Συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και του Συντονιστικού Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου. Μέγαρα 24 Μαΐου.

Εδώ μπορείτα να βρείτε συγκεντρωμένες σε ηλεκτρονική μορφή όλες τις ομιλίες-εισηγήσεις κατα τη διάρκεια της ημερίδας:

Η εισήγηση της κ. Μεταξίας Μαρτσούκου, εκπροσώπου της ανεξάρτητης κρατικής αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη, με θέμα "το νομικό πλαίσιο της προστασίας των υγροτόπων και η εμπειρία του Συνηγόρου του Πολίτη" που έγινε στα Μέγαρα στις 24 Μαΐου 09.
κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να το κατεβάσετε:

Υγρότοποι Χρύσα Χατζή ΣτΠ

η εισήγηση για τον υδροβιότοπο του Βουρκαρίου στην ημερίδα 'Υγρότοποι της Αττικής', Μέγαρα, 24 Μαΐου 09
κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να το κατεβάσετε:

Βουρκάρι
Η εισήγηση του κ. Τάσου Δημαλέξη στην ημερίδα 'Υγρότοποι της Αττικής', Μέγαρα 24 Μαΐου 09 η παρουσίαση κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο:

Η εισήγηση του κ. Θάνου Καστρίτη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, με θέμα "η ορνιθοπανίδα των υγροτόπων της Αττικής". Ημερίδα για τους υγρότοπους της Αττικής, Μέγαρα, 24 Μαΐου 09.

κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να δείτε την εισήγηση:

Attica_wetlands_birds Θ Καστρίτης

Η εισήγηση με θέμα "η ανάγκη για δράση...τι μπορει να κάνει ο πολίτης". Μαλαμώ Κορμπέτη, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Ημερίδα στα Μέγαρα στις 24 Μαΐου, με θέμα 'υγρότοποι της Αττικής'.
κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να δείτε την εισήγηση:

Ημερίδα για τους Υγρότοπους Αττικής

Η εισήγηση με θέμα : 'υγρότοπος λιμνοθάλασσας Ωρωπού - εκβολών Ασωπού: αξία-προστασία-ανάδειξη. Παναγιώτης Λατσούδης, επιστημονικός συνεργάτης WWF και ΕΟΕ. Ημερίδα 'υγροβιότοποι της Αττικής', Μέγαρα, 24 Μαΐου 09 δείτε την εισήγηση στο:
κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να δείτε την εισήγηση:

Parousiasi Oropou gia Megara24_5_2009
Εισηγήσεις για την Λίμνη Κουμουνδούρου στην ημερίδα με θέμα 'υγρότοποι της Αττικής'. Μέγαρα, 24 Μαΐου 09 Εισηγητές: από το "Οικόπολις" και "ΔιαρκήςΚίνηση" διαβάστε τις εισηγήσεις στο
κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να δείτε τις εισηγήσεις:

1.Λίμνη Κουμουνδούρου - Μέγαρα 2.Λίμνη Κουμουνδούρου