O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

...το ΣτΕ δίνει το 'πράσινο φώς' στα ΕΛΠΕ και την Χαλυβουργική....


Σε ανακοίνωσή της η 'Επιτροπή Αγώνα αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία δίνεται το πράσινο φως στα ΕΛΠΕ για επεκτάσεις και στην Χαλυβουργική για την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής:
....

Με πρωτοφανείς διαδικασίες εξπρές - και σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τα ίδια τα ΕΛΠΕ στον τύπο- η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη «κεκλεισμένων των θυρών», απέρριψε με πλειοψηφία 15-10 τις προσφυγές των τεσσάρων δήμων (Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας, Νέας Περάμου) ενάντια στις επεκτάσεις της Πετρόλα (ΕΛΠΕ), δίνοντας το πράσινο φως στα ΕΛΠΕ για την υλοποίηση των σχεδίων τους.

Η απόφαση αυτή, ανεξάρτητα από το σκεπτικό της, το οποίο σύντομα θα γνωρίσουμε όταν εκδοθεί:

  • Επιτρέπει στην ΠΕΤΡΟΛΑ την εκπομπή 1,5 εκατ. κυβικών μέτρων την ώρα αερίων στον ουρανό του Θριάσιου.
  • Επιτρέπει τον διπλασιασμό των εκπομπών Πτητικών Υδρογονανθράκων του διυλιστηρίου και την σοβαρή αύξηση του παραγόμενου όζοντος , του κύριου ρύπου που πλήττει το Θριάσιο αλλά και το Λεκανοπέδιο ολόκληρο.
  • Επιτρέπει την αύξηση κατά 350% των εκπομπών του Διοξειδίου του Άνθρακος από το Διυλιστήριο που θα ανέλθει στους 950.000 τόνους ετησίως.
  • Επιτρέπει την γιγάντωση και εδαφική επέκταση του ρυπογόνου διυλιστηρίου σε απόσταση αναπνοής από την αποθήκη πυρομαχικών της ΠΥΡΚΑΛ!
  • Επιτρέπει τις συνέχιση της ρυπογόνου λειτουργίας του διυλιστηρίου με τις συνεχείς διαρροές και την περαιτέρω υφαλμύρωση και ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα.
  • Επιτρέπει την διαρκή επεκτασιμότητα του διυλιστηρίου.

διαβάστε όλη την ανακοίνωση στο:
http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_196gspshwhb

...κάντε κάτι για το περιβάλλον...

...οργάνωση ενάντια στα καρτέλ και τα μονοπώλια που καταστρέφουν και την Δυτική Αττική...


σε επιστολή που λάβαμε αναφέρεται μεταξύ των άλλων:

.....

Σάν πολίτης της Δυτικής Αττικής (είμαι Δημότης Νέας Περάμου) επιθυμώ νά σας πληροφορήσω τά εξής:

Aπό τίς 13 Φεβρουαρίου η Οργάνωσή μας υποστηρίζει καί συμμετέχει άμεσα στήν πρώτη ακτιβιστική Αντιμονοπωλιακή δράση στόν κόσμο, στήν απεργία πείνας του μικρομεσαίου επιχειρηματία κ.Θεόδωρου Τενέζου η οποία σήμερα συμπληρώνει 125 ημέρες.Τήν δράση αυτή-αντίθετα μέ την Ελλάδα -έχουν κατά κόρον προβάλει τά διεθνή ΜΜΕ,έχει δέ προκαλέσει επίσημες διεθνείς αντιδράσεις στό επίπεδο τού Ευρωκοινοβουλίου καί της Κομμισσιόν.Τό σύνολο τών κοινοβουλευτικών καί μή πολιτικών κομμάτων,μέ εξαίρεση τό κυβερνητικό καί τό ΚΚΕ, έχει σταθεί αλληλέγγυο πρός τή δράση αυτή.

Μέ αφορμή τήν καταστροφή μίας ανθούσας καί υγιούς επιχείρησης από τό καταγγελμένο καρτέλ τού χάλυβα, η ακτιβιστική Αντιμονοπωλιακή αυτή δράση καταγγέλει τήν παρουσία όλων των καρτέλ πού λειτουργούν στήν Ελλάδα καί τόν εσωτερικό μηχανισμό πού τά συντηρεί....


διαβάστε όλη την επιστολή και άλλα ενδιαφέροντα για την περιοχή στο :

http://www.stopcartel.org/gr/en.php