O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

16 Ιουλίου...τα πρώτα γενέθλια του vourkari.blogspot.com


16 Ιουλίου 2009.... τα πρώτα γενέθλια του vourkari.blogspot.com...!

Όταν πριν ένα χρόνο μαζευτήκαμε μερικοί φίλοι γνωστοί και άγνωστοι να κουβεντιάσουμε
τις κινήσεις δημοσιοποίησης του ζητήματος 'υγροβιότοπος Βουρκάρι' δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε την όμορφη και ενδιαφέρουσα πορεία και εξέλιξη αυτής της προσπάθειας....φτιάξαμε αυτή την ιστοσελίδα, η οποία φιλοξενεί όλα τα στοιχεία για το Βουρκάρι, αλλά και όλη την σχετική ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις μας με στόχο την προβολή και την ανάδειξη του ζητήματος...

Σιγά- σιγά αρκετοί φίλοι προστέθηκαν στην παρέα της σύνταξης αυτού του blog, με νέα όρεξη και ενθουσιασμό για το Βουρκάρι και τα περιβαλλοντικά προβλήματα των Μεγάρων και της Νέας Περάμου...

Σήμερα, ένα χρόνο μετά βλέπουμε τα πρώτα βήματα με αγάπη και ικανοποίηση....
Στο χρόνο που πέρασε 11.695 αναγνώστες αναζήτησαν σ αυτό τον ιστότοπο ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής. 27.332 σελίδες ανοίχτηκαν σ αυτές τις επισκέψεις... Σημεία ενδεικτικά για το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει οι πολίτες της περιοχής για τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου...

με πείσμα υπομονή και επιμονή θα συνεχίσουμε...

Ο ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ , ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ!
ΤΑ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΎΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟ!
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ!

σημ. Το παραπάνω logo για το Βουρκάρι είναι μια ευγενική προσφορά από τον
ευχαριστούμε πολύ!

ανακοίνωση της Δυναμικής Πορείας...

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
( Δημ. Απολογ. 2009 )
Υπάρχουν πολλά προβλήματα, που απασχολούν και προβληματίζουν τους πολίτες, τα οποία όμως δεν φαίνεται να προβληματίζουν τον κ. Στρατιώτη. Λογικό από μία άποψη. Ούτε εμένα απασχολούν τα προβλήματα του Βόλου, αφού είμαι μόνιμος κάτοικος Μεγάρων.
Θα αναφερθούν μερικά από αυτά.
Ασφάλεια των πολιτών. Κλοπές, διαρρήξεις, ένοπλες ληστείες έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Το πρόβλημα της ασφάλειας δεν ανάγεται μόνο και αποκλειστικά στους τσιγγάνους. (Γιατί άραγε ο κ. Στρατιώτης συνομίλησε μαζί τους κρυφά από τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών παρά την περί του αντιθέτου απόφαση;)
Αποχέτευση. Θα λειτουργήσει και πότε; Κι αν λειτουργήσει για πόσο χρόνο θα αντέξει; Στον περσινό απολογισμό ο κ. Στρατιώτης είπε, το έργο είναι στο 95% και μέχρι τέλος του έτους θα λειτουργήσει (δηλ. τέλος του 2008). Σχεδόν ένα χρόνο μετά σε ποιο σημείο βρίσκεται; Προβάλλονται δικαιολογίες, πως, τάχα, καθυστερεί η αρχαιολογία. Και τα αντλιοστάσια, που δεν είναι έτοιμα, η αρχαιολογία τα καθυστερεί;
Αληθεύει ότι αγωγοί ομβρίων θα μετατραπούν σε αγωγούς αποχέτευσης;
Αποτελέσματα του μη ελέγχου εκτέλεσης του έργου:
Δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές (ομολογία κ. Μπερδελή).
Φρεάτια μη στεγανοποιημένα (κ. Καρβέλας)
Καπάκια φρεατίων (λάθος τοποθέτησης – μη στερεωμένα)
Δρόμοι κατεστραμμένοι
Παράνομες συνδέσεις (πληρώνει ο Δήμος βοθροφόρο για τα λύματα των παρανόμως συνδεδεμένων)
Καθαριότητα (κάδοι άπλυτοι, ξέχειλοι, οχ. σκούπα, πλατείες, δρόμοι, ρέμα έξω βρύσης)
Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου είναι πολλά και έχουν αναφερθεί από τον εμπορικό σύλλογο, αλλά δεν έχει λυθεί κανένα.
Χωματερή. Εξακολουθεί να λειτουργεί παράνομα. Στο βωμό κάποιων εσόδων, πόσα σκουπίδια έχουν έρθει από άλλες περιοχές; Ποιος ελέγχει εάν ρίχνουν και τοξικά απόβλητα; Γιατί δεν βάλανε στην είσοδο κάμερες, όπως τόσες φορές έχω προτείνει; Πόσα αυτοκίνητα εισέρχονται, αποθέτουν, ποιος ξέρει τι, χωρίς να εισπράττει ο Δήμος; Ποιος άραγε εισπράττει; Για τη χωματερή διεξάγεται εισαγγελική έρευνα. Γιατί; Ποιο είναι κατηγορούμενοι; Γιατί η διοίκηση δεν λέει τίποτα; Δεν ενδιαφέρει αυτό το Μεγαρικό λαό; Πως αντιλαμβάνεται τη διαφάνεια;
Το περιβάλλον είναι χωρίς σύνορα και ανήκει σε όλους και κυρίως στις επόμενες γενιές. Έχουμε λοιπόν χρέος ιερό, για να το διαφυλάξουμε.
Δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι γειτονικοί Δήμοι ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝΕ να κατασκευαστεί εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στη δική μας περιοχή. Θα δεχτούμε να μας φέρνουν μονίμως και νομίμως τα σκουπίδια τους οι άλλοι Δήμοι;
Ο Δήμος Ν. Περάμου οφείλει στο Δήμο μας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό (με τους μετριότερους υπολογισμούς 130.000 ευρώ) από τη χρήση της χωματερής.
Από το 2003 έχει πληρώσει μόνο 10.000. Τι γίνεται, χαρίζει ο πλούσιος Δήμος στο φτωχό;
Αφού τα οικονομικά του Δήμου είναι χάλια. Εργαζόμενοι απλήρωτοι. Χρέη πολλά. Δάνεια πολλά. Ο κ. Χατζόπουλος ή δεν μπορεί ή δεν τα προλαβαίνει, αφού είναι και αντιδήμαρχος και προϊστάμενος στο Ταχυδρομείο ( Δύο μισθοί ).
Η ΔΕΥΑΜ έχει πολλά προβλήματα, που απαιτούν άμεση λύση. Δυστυχώς αυτή η Διοίκηση προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα ξεπουλώντας τα περιουσιακά της στοιχεία. ΧΘΕΣ το δίκτυο ύδρευσης της Βλυχάδας, ΣΗΜΕΡΑ το δίκτυο ύδρευσης της πόλης, ΑΥΡΙΟ το δίκτυο αποχέτευσης. Και όλα αυτά χωρίς να λύνει το πρόβλημα.
Απέλυσαν δύο ικανότατα στελέχη τον κ. Γ. Δρίτσα και την κ. Ε. Κουλουριώτη της ΔΕΥΑΜ με την δικαιολογία, ότι ευνόησαν τον εργολάβο με το να συντάξουν ΑΠΕ 1.200.000 ευρώ, ενώ η διοίκηση τον μείωσε στις 630.000 ευρώ. Τη Διοίκηση, που έχει ήδη υπογράψει ΑΠΕ αξίας 2.000.000 ευρώ και εκκρεμεί η υπογραφή κι άλλου, ποιος θα την απολύσει;
Και εάν οι υπάλληλοι αυτοί δικαιωθούν στα δικαστήρια, που είναι το πιθανότερο, ποιος θα πληρώσει τις τεράστιες αποζημιώσεις, που θα προκύψουν;
Θα πληρώσει ο Μεγαρικός λαός τους χειρισμούς της Διοίκησης, που γίνονται από εμπάθεια κατά προσώπων;
Ήδη η κ. Κακαρίκου δικαιώθηκε, πρωτοδίκως, από το δικαστήριο και πρέπει να γυρίσει στη θέση της και να λάβει και χρηματική αποζημίωση.
Ο εργολάβος στέλνει έγγραφο στις 26 Μαϊου και λέει, πως σταματά τις εργασίες, επειδή του χρωστά η Διοίκηση 700.000 ευρώ. Ο πρόεδρος λέει ψέματα, πως σταμάτησαν οι εργασίες λόγω αρχαιολογίας. Και αμέσως, στις 29 Μαϊου, του δίνουν παράταση. Παράξενα πράγματα.
Αθλητικές Εγκαταστάσεις ελλιπέστατες και κακοσυντηρημένες. Έχει σταθεί αδύνατο να τελειώσουν ένα απλό βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου.
Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ θα είναι ακατάλληλο για αγώνες από του χρόνου. Οι ομάδες μας θα μείνουν χωρίς γήπεδο. Για λαϊκό αθλητισμό ούτε συζήτηση να γίνεται. Που και σε ποιες εγκαταστάσεις να αθληθεί ο κόσμος; Κάτω από τις εξέδρες του σταδίου υπάρχουν πολλοί χώροι ανεκμετάλλευτοι. Προβάλλεται το επιχείρημα, ότι απαιτούνται πολλά χρήματα. Υπάρχει και η λύση τσάμπα.
Πετάξτε τα άχρηστα υλικά. Αξιοποιείστε και τακτοποιείστε τα υπόλοιπα. Και με μία απλή καθαριότητα θα έχετε έτοιμους χώρους για χρήση.
Οι οικισμοί είναι εγκαταλελειμμένοι στο έλεος του Θεού. Εάν είχαν τη δυνατότητα θα είχαν προσαρτηθεί σε άλλους δήμους από την αγανάκτηση των κατοίκων.
Ο υδροβιότοπος του Βουρκαρίου είναι ένα μοναδικό οικοσύστημα με τεράστια οικολογική αξία, που προστατεύεται από το σύνταγμα, από διεθνείς συνθήκες και κοινοτικές οδηγίες, αλλά δυστυχώς όχι από το Δήμο. Ενέργειες για τη σωτηρία του κάνουν σχεδόν όλοι. Εκτός από το Δήμο φυσικά. Απεναντίας θα έλεγα.
Τα αδέσποτα ζώα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους.
Δεν είναι λίγα αυτά, που κυκλοφορούν και μάλιστα γύρω από το Δημαρχείο. Λες και γνωρίζουν, πως αρμόδιος για την περισυλλογή των αδέσποτων είναι ο Δήμος, ο οποίος έχει την ευθύνη για την εφαρμογή προγραμμάτων διαχείρισης των αδέσποτων.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ