O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

....για την λίμνη Κουμουνδούρου...ο βουλευτής κ.Οικονόμου σχολιάζει...


Ο κ.Β.Οικονόμου είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την λίμνη Κουμουνδούρου. Σε νέα του ανακοίνωση σχολιάζει τις απαντήσεις που έλαβε από τους αρμόδιους Υπουργούς...
Χαρακτηριστικά ο βουλευτής περιφέρειας Αττικής του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει:

"....για μια ακόμα φορά ότι οι Υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ καταφεύγουν στην τακτική του Πόντιου Πιλάτου, νίπτοντας τας χείρας τους μπροστά σε ένα μεγάλο και υπαρκτό περιβαλλοντικό έγκλημα. Δεν μπαίνουν στον κόπο να διερευνήσουν το κατά πόσο οι καταγγελίες των περιβαλλοντικών συλλόγων είναι αληθείς αφού από την εικόνα της Λίμνης και μόνο βεβαιώνεται ότι η μόλυνση είναι τεράστια και βέβαια δεν διευκρινίζουν αν προτίθενται να προβούν σε ενέργειες για να το εξακριβώσουν. Μόνο επαναπαύονται στα στοιχεία που έχουν καταγεγραμμένα! Και βάση αυτάπιστεύουν ότι όλα βαίνουν καλά!! Μήπως ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσετε μια επίσκεψη στην Λίμνη, κ.κ. Υπουργοί; Μήπως έτσι πειστείτε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα έχετε πλάσει στον εικονικό σας κόσμο!

Άκρως απαράδεκτη κρίνεται η απάντηση των ΕΛΠΕ ΑΕ, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ η εταιρεία μας λέει να μην την ενοχλούμε με τέτοιου είδους ζητήματα και μάλιστα μας λέει ότι καλύπτεται και από τον Νόμο. Δεν μπορεί να της ασκηθεί κρατική εποπτεία για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που πλήττουν τον τόπο!! Καταγγέλλονται παραβάσεις, καταγγέλλεται οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή αλλά η πρώτη ύποπτηπηγή αυτών καλύπτεται από τον Νόμο έτσι ώστε να μην δίνει εξηγήσεις πουθενά!!! Μας κάνει και χάρη η Διοίκηση της Εταιρείας που μπαίνει στον κόπο να μας παραθέσει τις ίδιες «δήθεν» εξηγήσεις που μας δίνει κάθε φορά που ρωτάμε για την τραγική κατάσταση της Λίμνης Κουμουνδούρου. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι οι έλεγχοι που η ίδια κάνει στα νερά χωρίς κρατική εποπτεία πάντα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση της Λίμνης. Ειλικρινά, επανειλημμένα τονίζουμε ότι ένας εισαγγελέας θα πρέπει να ανακαλύψει πως βγαίνουν αυτά τα ‘’καθαρά’’ αποτελέσματα!! Και βέβαια όσο η αδράνεια συνεχίζεται η μόλυνσηεπεκτείνεται. Οι Υπουργοί δηλώνουν ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις υπάρχουν άρα δεν υφίσταται θέμα για τα Υπουργεία. Προφανώς αν οι ρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται είναι ένα θέμα που δεν απασχολεί την Κυβέρνησηαλλά κάποιους άλλους!!! Ποιους όμως; Μήπως ήρθε η ώρα πραγματικά της εξέγερσης και της ανατροπής της φαυλότητας ρωτάμε εμείς επαναλαμβάνοντας τα αυτονόητα;

Οι καταγγελίες των Συλλόγων αποδεικνύουν πως η μόλυνση αυξάνεται συνεχώς και μάλιστα, υπάρχουν αναρίθμητες φωτογραφίες - ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν ότι η μόλυνση προκαλείται σημαντικά από τις πολλές πηγές μόλυνσης του Θριασίου Πεδίου...."


διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση στο :

http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_224gf24vbf4

μέτρα ενεργειακής απόδοσης απο την Κυβέρνηση...

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε μέτρα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης σε νέο σχέδιο νόμου...διαβάστε στο:
http://protovoulies.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=636&Itemid=1