O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

O Αντιδήμαρχος Μεγάρων Κος Μπερδελής Γ. "αποκαλύπτει" για το Βουρκάρι...

Μια ομολογουμένως "πρωτότυπη" συνέντευξη παραχώρησε για το Βουρκάρι ο Αντιδήμαρχος Μεγάρων Κος Μπερδελής Γ. στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας "Μεγαρικός Τύπος". Σας προτρέπουμε να τη διαβάσετε όλοι!!

Φυσικά και επιβάλλεται να υπάρξει ο ανάλογος σχολιασμός της από το "Φορέα Προστασίας του Βουρκαρίου", άμεσα και το ίδιο αποκαλυπτικά.

Επειδή θεωρούμε ότι όλοι οι συμπολίτες μας έχουν δικαίωμα να ενημερωθούν για το θέμα ώστε να μπορέσουν να διαμορφώσουν ολοκληρωμένη άποψη και κρίση, θα περιμένουμε καρτερικά 10 ημέρες περίπου, προκειμένου να έχουν γυρίσει οι περισσότεροι από τις διακοπές τους, οπότε και θα αναδημοσιεύσουμε όλη τη συνέντευξη του Κου Αντιδημάρχου παράλληλα με τη δική μας τοποθέτηση.

Σας υποσχόμαστε ότι η απάντηση του Φορέα θα έχει -αν μη τι άλλο- μεγάλο ενδιαφέρον! ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ!!!

Υ.Σ.: Περιμένουμε τις σαφής τοποθετήσεις όχι μόνο του Δημάρχου (ως έχει υποχρέωση), αλλά και όλων των δημοτικών παρατάξεων στις πρόσφατες αυτές δηλώσεις του Κου Μπερδελή στην τοπική εφημερίδα.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ - ανακοίνωση της 'Υπερκομματικής Κίνησης Πολιτών'

ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Μέγαρα 3 Αυγούστου 2009

ΟΧΙ
ΑΛΛΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο και σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο μετά την απόφαση των ΕΛ.ΠΕ. να μετεγκαταστήσουν τις δεξαμενές του Περάματος Πειραιά σε άλλη περιοχή, με βάσιμη πιθανότητα αυτή να είναι τα Μέγαρα, οφείλουμε να εκφράσουμε δημόσια την αντίθεσή μας σε κάθε τέτοια προοπτική.
Το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων, και ιδιαίτερα της ευαίσθητης οικολογικά περιοχής του Βουρκαρίου όπου υπάρχουν ήδη τέτοιες εγκαταστάσεις, μας καθιστά υπόλογους απέναντι στις επόμενες γενιές, αν ολιγωρήσουμε ή σιωπήσουμε σε κάθε τέτοιο σενάριο ή σχέδιο των ΕΛ.ΠΕ.
Καλούμε όλο το Μεγαρικό λαό σε εγρήγορση και αγωνιστικότητα, ώστε να δώσουμε δυναμικό και ηχηρό μήνυμα σε κάθε αρμόδιο φορέα, ότι για το μέλλον του τόπου μας αποφασίζουμε εμείς.
Το γραφείο τύπου
-----------------------------------------------------------------------------
ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛ.ΠΕ.
Προς τον κ. Γεώργιο Οικονομόπουλο
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων
Κοιν. : κ. Δημήτρη Στρατιώτη
Δήμαρχο Μεγαρέων

Κύριε πρόεδρε,
συζητείται έντονα ακόμα και στη Βουλή των Ελλήνων μετά από επερώτηση βουλευτή, το θέμα της μετεγκατάστασης των δεξαμενών των ΕΛ.ΠΕ. που βρίσκονται στο Πέραμα του Πειραιά σε άλλη περιοχή.
Ανάμεσα στις περιοχές που αναφέρονται ως πιθανοί χώροι που μπορούν να φιλοξενήσουν τον «εφιάλτη» αυτό, συμπεριλαμβάνονται και τα Μέγαρα, τα οποία βλέπουν οι αρμόδιοι φορείς ως την εύκολη λύση για εγκατάσταση κάθε οχλούσας δραστηριότητας.
Το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων, και ιδιαίτερα της ευαίσθητης οικολογικά περιοχής του Βουρκαρίου όπου υπάρχουν ήδη τέτοιες εγκαταστάσεις, μας καθιστά υπόλογους απέναντι στις επόμενες γενιές, αν ολιγωρήσουμε ή σιωπήσουμε σε κάθε τέτοιο σενάριο ή σχέδιο των ΕΛ.ΠΕ.
Προτείνουμε να θέσετε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να παρθεί και επίσημα ομόφωνη απόφαση η οποία να διατυπώνει σαφώς την αντίθεση όλων των εκπροσώπων του Μεγαρικού λαού σε μια τέτοια προοπτική.
Με την πεποίθηση ότι θα υιοθετήσετε την πρόταση μας, αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση
Γιώργος Βαρελάς
Επικεφαλής της Υπερκομματικής Κίνησης Πολιτών