O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την πύρινη καταστροφή...


Εκατοντάδες άτομα απάντησαν στο κάλεσμα των "bloggers" και συμμετείχαν το βράδυ της Παρασκευής (28/8) στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική.

Με καμένα κλαδιά απέναντι από τη Βουλή, αρκετά πανό και μαύρα ρούχα οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους για την ελλιπή προστασία των δασικών περιοχών, ζητώντας άμεσες προσλήψεις στην Πυροσβεστική και τη δασική υπηρεσία, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και κήρυξη όλων των καμμένων εκτάσεων αναδασωτέες.
περισσότερα στο:
http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=315210&cid=1

καθαρά» οχήματα & πράσινα άλογα....

28.8.09

«καθαρά» οχήματα & πράσινα άλογα

Δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στην Βουλή με τα "καθαρά" βουλευτικά Lexus από το 2011 διότι με 186g/km εκπομπής ρύπων ξεπερνούν κατά πολύ τα 140g/km που θέτει η χθεσινή τροπολογία!!!Ενώ σε ότι αφορά τα φοροεισπρακτικά και καθόλου πράσινα τέλη κυκλοφορίας έχουμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα:
SMART του 2001 αντιμετωπίζεται ως "βρώμικο" και στο τέλος του 2009 θα πληρώσει αυξημένα τέλη ως "βρώμικο" με εκπομπή ρύπων 90g/km!!!
Lexus του 2006 αντιμετωπίζεται ως "καθαρό" και μάλιστα απαλλάσσεται και των τελών κυκλοφορίας ως υβριδικό με εκπομπή ρύπων 186g/km!!!

Υ.Γ.1 Κινητήρες wankel πότε θα μάθει το Ελληνικό κράτος να κυλινδύζει;
Υ.Γ.2 Αφού τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ είναι κατά πολύ καθαρότερα γιατί το Ελληνικό κράτος τα "απαγορεύει" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;
http://korydallos.blogspot.com/

Παρεμποδίζεται η επισκεψιμότητα της Λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ.3630
Ημερομ. Κατάθεσης27.8.09


ΟΝΟΜΑ –ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑ.ΣΟ.Κ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Παρεμποδίζεται η επισκεψιμότητα της Λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο

Κύριοι Υπουργοί ,

Κατόπιν των παρεμβάσεων στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 9821/12.11.08 και 17367/7.4.09) αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Λίμνη Κουμουνδούρου και τις σχετικές σας απαντήσεις ότι η Λίμνη προστατεύεται με τον Ν. 2742/1999, έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικός τόπος και ως περιαστικό πάρκο, θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκωθεί στους χώρους των περιβαλλοντικών Συλλόγων σχετικά με την επισκεψιμότητα της Λίμνης.

Συγκεκριμένα, ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου καταγγέλλει ότι η επισκεψιμότητα της Λίμνης και της περιφέρειας της παρεμποδίζεται από τους στρατιωτικούς του Στρατοπέδου Ξηρογιάννη. Αρκετοί εκπαιδευτικοί στα πλαίσια εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών μελετών έχουν ετοιμάσει φυλλάδια για τη Λίμνη προγραμματίζοντας επί τόπου επισκέψεις αγωνιώντας, όμως, μήπως και συναντήσουν τα συνηθισμένα εμπόδια από τους στρατιωτικούς του Στρατοπέδου Ξηρογιάννη.

Ένας χώρος που χαρακτηρίζεται ως ιστορικός και ανήκει στα περιαστικά πάρκα της Αττικής είναι ανεπίτρεπτο να μην είναι επισκέψιμος στους φυσιολάτρες και σε όσους επιθυμούν να τον επισκεφθούν από κοντά.

Κατόπιν όλων των παραπάνω,

Ερωτάστε:

  1. Προτίθεστε να ενεργήσετε ανάλογα έτσι ώστε η Λίμνη Κουμουνδούρου να είναι επισκέψιμη σε όλους όσους επιθυμούν, πάντα κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις που να μην επιτρέπουν την ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας που απαιτείται;
  2. Για ποιόν λόγο παρεμβαίνουν οι στρατιωτικοί του Στρατοπέδου Ξηρογιάννη και αποκλείουν την επισκεψιμότητα της Λίμνης; Βάσει ποιου νομοθετικού πλαισίου ενεργούν κατά αυτό τον τρόπο;


-Ο-

                ΕΡΩΤΩΝ

            ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ