O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ανοιχτή επιστολή του κΣύρκου προς τον δήμαρχο Μεγαρέων

Ο πρώην Δήμαρχος Μεγαρέων Χρυσόστομος Δ. Σύρκος προς τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Δημήτριο Γ. Στρατιώτη

Μέγαρα 28-8-2009
Κύριε Δήμαρχε, υπό το κράτος της οδύνης που μας προξένησε η καταστροφή του δασικού πλούτου της Ανατολικής Αττικής από την πύρινη λαίλαπα και με την αγωνία του φόβου επικείμενου κινδύνου στα δικά μας δάση, σπεύδω να σας προτρέψω να αναλάβετε καινοτόμες πρωτοβουλίες.
Όπως έχει αποδειχθεί, οι καταστροφές που προκαλούν οι πυρκαγιές καθίστανται ολοσχερείς λόγω της έλλειψης υποδομών των υπό απειλή εκτάσεων.
Έως σήμερα οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αρκούνται στη σύνταξη υπομνημάτων, προς την κεντρική διοίκηση, με προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει ώστε να προστατευθεί η περιοχή τους από ενδεχόμενη πυρκαγιά.
Οι πρωτοβουλίες αυτές παραμένουν γράμμα κενό και ως εκ τούτου δεν ενδείκνυται να τις ακολουθήσουμε και εμείς.
Με δεδομένο ότι η περιοχή μας είναι υποψήφια προς καταστροφή του δασικού της πλούτου,
ΠΡΟΤΕΙΝΩ
στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο να εισηγηθείτε τη λήψη απόφασης για απευθείας εκπόνησης μελέτης «Δημιουργία υποδομών για την προστασία του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων».
Έτσι ως το τέλος Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους θα έχουμε μια μελέτη για τα έργα που απαιτούνται να γίνουν και το κόστος κατασκευής τους.
Τη μελέτη αυτή την υποβάλλετε στο Υπουργείο Εσωτερικών αμέσως και αν διαπιστώνετε ολιγωρία για τη χρηματοδότηση της, καλέστε Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίστε να αναστείλετε όλα τα δημοτικά έργα που χρηματοδοτούνται από τη ΣΑΤΑ για να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα αυτά για τη χρηματοδότηση των έργων που θα προστατεύσουν το φυτικό μας πλούτο.
Καλό θα είναι στην προσπάθεια σας αυτή, να ενεργοποιήσετε και τους Δημάρχους της Ν.Περάμου, Μάνδρας, Βιλίων και Αγ. Θεοδώρων, προτείνοντας τους συνεργασία για διαδημοτικές ενέργειες.
Αν όλοι μαζί ενώσετε τις δυνάμεις σας για να αποτρέψετε την ενδεχόμενη απειλή, θα έχετε προσφέρει υπηρεσία ανυπολόγιστης αξίας.
Με την πίστη ότι θα πράξετε τα πρέποντα

Χρυσόστομος Δ. Σύρκος

απο το:
http://megara-press.blogspot.com/2009/09/blog-post_856.html

να σημειώσουμε ότι την επιστολή αναδημοσιεύουμε από το megara press γιατί ουδέποτε έφτασε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο!...ελπίζουμε ότι αυτό προέκυψε από τεχνικό σφάλμα και αναμένουμε την απάντηση των αρμοδίων...

η πρόοδος αυτής της εβδομάδας


  • Ύστατο Χαίρε στο Δήμαρχο τον Μεγάρων. Γιώργος Καστάνης - Λιάντρος: 1945-2009
  • Χρ. Σύρκος: Πρόταση - Προτροπή προς το Δήμο για τη δημιουργία υποδομών προστασίας του φυσικού μας πλούτου
  • Τι γίνεται με την ανακύκλωση; Τα απορρίμματα των μπλε κάδων δεν τα περισυλλέγει το ειδικό όχημα
  • Απάντηση του Αντιδημάρχου Α. Μαζιώτη στον Γ. Σταμούλη: "Τις αόριστες απειλές περί παρέμβασης του Εισαγγελέα τις αντιστρέφουμε ως Δημοτική Αρχή"