O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΞΕΧΑΣΤΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ !

Μία μαγευτική και πρωτοποριακή για την πόλη μας καλλιτεχνική παράσταση, δίπλα ακριβώς στο φωταγωγημένο ιστορικό μνημείο του Τείχους των Μεγάρων στο Βουρκάρι, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν χθες το βράδυ 250 περίπου θεατές.

Στην καλλιτεχνική παράσταση που διοργανώθηκε από το Δήμο Μεγάρων στα πλαίσια του “Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2009” (και που αναβλήθηκε αρχικά λόγω βροχής την περασμένη Κυριακή) έλαβε μέρος η εξαιρετική «Ομάδα κλασικού χορού της Ναταλίας Φεντόροβα» .

Το μοναδικό θέαμα που προσέφεραν οι χορευτές αποζημίωσε μικρούς και μεγάλους που είχαν έρθει κυρίως από την πόλη των Μεγάρων, αλλά και από τις γύρω περιοχές του υγροβιότοπου, την Αγία Τριάδα, το Ήρεμο Κύμα, το Πέραμα, και τις Αλμύρες και οι οποίοι έμειναν καθηλωμένοι για δύο ολόκληρες ώρες περίπου, παρόλο το κρύο και το δυνατό αέρα που επικρατούσε στην περιοχή.

Πραγματικά μία αξέχαστη εμπειρία: από τη μία η έκσταση από τη θέα του Τείχους της Μεγαρίδας και από την άλλη η μαγεία από το άριστο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. των 7 χορευτριών και των 3 χορευτών που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό (με δύσκολες καιρικές συνθήκες) και κατάφεραν να ενθουσιάσουν και να προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις στους παραβρισκόμενους.

Στο Α’ μέρος παρουσιάστηκαν χορογραφίες σε κλασική μουσική και στο Β’ μέρος χορογραφίες κλασικού χορού πάνω σε ελληνική μουσική (από το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας και το συρτάκι, μέχρι μουσική επένδυση από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο).

Στο τέλος της εκδήλωσης, και αφού προσέφερε ανθοδέσμες σε κάθε μέλος του μπαλέτου, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Μεγάρων Κος Στρατιώτης Δ. (παραβιάζοντας όπως είπε την αρχή του να μην μιλά στις εκδηλώσεις για να μπορεί να μένει το κοινό με την τελευταία εντύπωση των καλλιτεχνών), ο οποίος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τους χορευτές για το υπέροχο θέαμα και το κοινό για την προσέλευσή του και δήλωσε χαρακτηριστικά: “σας το χρωστάγαμε και θα είναι η απαρχή και άλλων εκδηλώσεων σε αυτόν τον ιστορικό και πολύ όμορφο χώρο»

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ Κας ΦΕΝΤΟΡΟΒΑ!

ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΙ!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Κο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ Δ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Κο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ (ηχητική και φωτιστική κάλυψη, διαμόρφωση εξέδρας, προστατευτικά κάγκελα για το δρόμο κλπ.).

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ! ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!

ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ!








δείτε ένα βίντεο απο την παράσταση στο facebook του Βουρκαρίου....στο:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1238186156837&oid=53113533608