O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ανακοίνωση της 'Δυναμικής Πορείας'...

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙMΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ;

(ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ)

Όλοι οι δρόμοι των Μεγάρων είναι σχεδόν κατεστραμμένοι. Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι και δικαίως, διότι έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές τα αυτοκίνητα τους και η κυκλοφορία στην πόλη έχει γίνει μία πολύ δύσκολη υπόθεση, που σε πολλές περιπτώσεις έχει επίπτωση στην σπονδυλική στήλη οδηγών και επιβατών.

Τα παραπάνω έχουν προκύψει από την αδιαφορία, αδράνεια και Κύριος οίδε τι άλλο των υπευθύνων να ελέγξουν τον εργολάβο του έργου της αποχέτευσης, ο οποίος εκτός των άλλων έχει την ευθύνη αποκατάστασης των οδοστρωμάτων των δρόμων, που σκάφτηκαν για να τοποθετηθεί ο αγωγός της αποχέτευσης.

Αυτή την περίοδο ξεκίνησε ο Δήμος την εκτέλεση του έργου της ασφαλτόστρωσης δρόμων της πόλης. Βεβαίως αυτό το έργο πρέπει να γίνει, διότι τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει ποιος και γιατί φταίει. Ο πολίτης έχει την απαίτηση στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, να κυκλοφορεί σε δρόμους με κανονική ασφαλτόστρωση, που δεν θα έχουν λακούβες-παγίδες, οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους ακόμα και για τη ζωή των κυκλοφορούντων. Δηλαδή ζητάει το αυτονόητο. Αυτό που σήμερα πια δεν θεωρείται έργο, διότι είναι βασική υποχρέωση του κάθε Δήμου. Πιθανόν πριν από 50 χρόνια να εθεωρείτο έργο και μεγάλη προσφορά του Δήμου προς τους πολίτες.

Όμως η εκτέλεση αυτού του έργου, με τις προϋποθέσεις που γίνεται, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά.

  • Γιατί θα πρέπει ο Δήμος να πληρώσει 700.000 ευρώ, για να φτιάξει τους δρόμους, που είναι ο εργολάβος υποχρεωμένος για την αποκατάστασή τους;
  • Αφού ο εργολάβος δεν αποκαθιστά τους δρόμους, ως έχει υποχρέωση, γιατί ο Δήμος δεν εφαρμόζει το νόμο 2696/1999, άρθρο 47, να αποκαταστήσει τους δρόμους και το κοστολόγιό τους, να το καταλογίσει σε βάρος του εργολάβου; Τι τον εμποδίζει να το κάνει; Γιατί τόση προστασία και επιείκεια στον εργολάβο;

  • Το έργο της αποχέτευσης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, άρα δεν έχει παραληφθεί. Πως λοιπόν θα το ελέγξει η επιτροπή παραλαβής, όταν θα έχει στρωθεί από πάνω νέος ασφαλτοτάπητας;
  • Όταν παραληφθεί το έργο της αποχέτευσης είναι πιθανόν κάτι να έχει πάει στραβά. Τι θα γίνει τότε; Θα σκαφτεί ο καινούργιος και χρυσοπληρωμένος δρόμος;
  • Είναι πρέπον και νόμιμο, να γίνεται πάνω σε ένα έργο, που δεν έχει παραληφθεί ακόμα, ένα άλλο έργο, το οποίο παρεμποδίζει και αποκρύπτει την παραλαβή του πρώτου;
  • Αυτές οι διαδικασίες εξασφαλίζουν το συμφέρον της πόλης;

Γρηγόρης Σταμούλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ»

δελτίο τύπου του συντονιστικού θριασίου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου την Τρίτη 8/9/09, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελευσίνας, με θέμα: «Οι πρόσφατες πυρκαγιές και η επικινδυνότητα για το Θριάσιο, σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική υποβάθμιση και τα υπόλοιπα προβλήματα της περιοχής και οι θέσεις του Συντονιστικού Φορέων Θριασίου.».

Στο άνοιγμα της συζήτησης η Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ζέττα Καραμπέρη, ανέφερε ότι, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, το Συντονιστικό θεωρεί πως τα προβλήματα της περιοχής δε μπορούν να περιμένουν μέχρι την επόμενη των εκλογών και τόνισε ότι δε μπορεί να βρεθεί λύση χωρίς την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα. ....

διαβάστε ολο το δελτίο τύπου στο:

http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_247cxjdg9c5

..η γιορτή 'Μεγάρων Γή' στα Μέγαρα το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ¨ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ¨ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ & ΔΙΝΕΙ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ.
Η πολυεκδήλωση ¨ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ¨ που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ του Δήμου Μεγαρέων, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, εθελοντικές ομάδες συμπολιτών και τον όμιλο UNESCO, το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου στα ¨Πευκάκια¨, αποτελεί ένα πολιτιστικό γεγονός σταθμό στην πορεία της πόλη μας.
Πρωταρχικός στόχος είναι η στήριξη του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της πόλης, μέσα από την ανάδειξη της ταυτότητας, μιας από τις αρχαιότερες πόλεις της χώρας και των αυθεντικών χαρακτηριστικών της καθημερινής ζωής των κατοίκων της που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Το όλο εγχείρημα, που για πρώτη φορά επιχειρείται στην πολιτιστική ζωή των Μεγάρων, πρόκειται να επιτευχθεί με την προβολή και προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων και τεχνημάτων των ανθρώπων της πόλης μας, αλλά και με την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου της περιοχής μας. Για τον σκοπό αυτό έχουν τοποθετηθεί ήδη καλαίσθητα εκθεσιακά περίπτερα κατά μήκος του δρόμου που διασχίζει το αλσύλλιο στα ¨Πευκάκια¨.
Η διοίκηση του Δήμου και όλοι οι συν-διοργανωτές (Όμιλος UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης, Αγροτικός Συνεταιρισμός, Λαογραφικός Σύλλογος «Ο Χορός της Τράτας», Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ, Παμεγαρικός Αγροτικός Σύλλογος, ο ΜΟΜ, το Δημοτικό Θέατρο, ένωση Νέων Αγροτών Αττικής) φιλοδοξούν να καθιερώσουν το πρωτοποριακό αυτό γεγονός ως έναν θεσμό-γέφυρα πολιτισμού που θα συνδέει την πόλη με την υπόλοιπη χώρα και τον κόσμο.
Στα πλαίσια του μεγάλης αυτής γιορτής έχει προγραμματιστεί ένα ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την ψυχαγωγία των επισκεπτών το οποίο δημοσιεύεται στον τοπικό τύπο.
Οι υπηρεσίες του Δήμου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών κ. Κ. Παπαγιάννη και πολλοί εθελοντές συμπολίτες εργάζονται πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα για να προετοιμαστεί η πολυεκδήλωση με κάθε λεπτομέρεια. Ο χώρος τους αλσυλλίου καθαρίστηκε και ευπρεπίστηκε επιμελώς τις τελευταίες ημέρες, όπως και ο παιδότοπος στο σημείο.
Το γεγονός αναμένεται να τύχει ιδιαίτερης προβολής από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας. Συνέντευξη τύπου και παρουσίαση της εκδήλωσης θα λάβουν χώρα την Πέμπτη το πρωί σε αγρόκτημα του μεγαρικού κάμπου.
Την τεχνική υποστήριξη της διοργάνωσης έχει αναλάβει η εξειδικευμένη εταιρεία ΑΓΡΟΡΑΜΑ.
Πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο όλοι οι συμπολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους την Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης ¨ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ¨, δίνοντας έτσι ώθηση στην προώθηση των ευρύτερης ανάπτυξης της ιστορικής μας πόλης.

απο τον ιστότοπο:
http://www.megara.gr/