O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

...τα Μέγαρα κινδυνεύουν απο πλημμύρες....

Νέο ηχηρό σήμα κινδύνου εκπέμπεται και επισήμως πια για την περιοχή μας. Οι επιστήμονες επισημάνουν με στοιχεία αδιάσειστα τον κίνδυνο για καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή μας. Το ιστολόγιο megaritiko.blogspot.com σε πρόσφατη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάρτησή του αναφέρεται εκτεταμένα στο ζήτημα και παραθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία. Αξίζει να το μελετήσετε στο: http://megaritiko.blogspot.com/2009/09/blog-post_24.html

Δείτε και τον επίσημο χάρτη όπου η περιοχή της Λάκκας και των Αρμυρών βρίσκεται στο κόκκινο για πλημμύρες! Να υπενθυμίσουμε ότι η όλη αυτή περιοχή έχει δεχθεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση άναρχης δόμησης και εγκατάστασης βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων. Και σαν να μην φτάνει αυτό, τα αντιπλημμυρικά κανάλια και οι αγωγοί βρίσκονται μισομπαζωμένοι και χωρίς καμία συντήρηση.

Απευθύνουμε για μια ακόμη φορά επείγουσα έκκληση προς τον Δήμο Μεγαρέων και την Νομαρχία. Υπάρχει άμεση ανάγκη για μια συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού της περιοχής. Έργο με ελάχιστο κόστος, μα τόσο σημαντικό για όλους μας!

διαβάστε προηγούμενη ανάρτησή μας:
http://vourkari.blogspot.com/2009/09/blog-post_9509.html

ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ , ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ, ΔΕΝ ....
ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΩΡΑ!



...."όποιος ουρεί στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι!..."


19 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών


Παγκόσμια ημέρα εθελοντικού καθαρισμού των ακτών, το προηγούμενο Σάββατο και οι πρόσκοποι της Νέας Περάμου οργάνωσαν τον καθαρισμό της παραλίας.

Γράφει το mpefko-gaia: "....Έτσι από το πρωί, το σύστημα των προσκόπων της πόλης μας μαζί με το προσωπικό του δήμου Νέας Περάμου αλλά και με την βοήθεια κάποιων μελών από τους εξωραϊστικούς συλλόγους οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν απέναντι σε αυτή την κίνηση, συγκεντρώθηκαν στον χώρο της λέσχης των Προσκόπων, χωρίστηκαν σε 3 ομάδες δράσης, εφοδιάστηκαν με τον κατάλληλο εξοπλισμό (γάντια μιας χρήσης, σακούλες κλπ) και ξεχύθηκαν κατά μήκος της ακτής της πόλης μας με μοναδικό σκοπό να την αφήσουν λίγο καλύτερη από ότι την αφήσαμε όλοι εμείς το καλοκαίρι που μας πέρασε...."

Πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια από τους νέους αυτούς ανθρώπους. Μια πρωτοβουλία που μας δίνει ελπίδες. Ελπίδα ότι υπάρχουν πολίτες που θα προσπαθούν ενάντια στο ιδιοτελές ευτελές μικροσυμφέρον και το δήθεν προσωπικό βόλεμα και θα συνεχίζουν να προσπαθούν. Είναι πραγματικά η ελπίδα μας ότι δεν θα βουλιάξουμε όλοι μαζί σε ένα μέλλον που όλοι θα είναι εναντίον όλων. Η ελπίδα μας μαζί με τους ευαίσθητους πολίτες που κατανοούν το λαϊκό ρητό του τίτλου αυτής της ανάρτησης... Ανάλογη προσπάθεια κάνουμε και μεις αυτή την Κυριακή για τον καθαρισμό του Βουρκαρίου...και θα μετρηθούμε εκεί πολλοί καλοί φίλοι!

το megarapress για τον καθαρισμό του Βουρκαρίου...


ΤΑ ΔΥΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ!

Δεν θα μπορούσε να λείψει η εθελοντική ομάδα του ΑΟ ΚΟΥΡΟΣ από την μεγάλη προσπάθεια που διοργανώνει ο συντονιστικός φορέας για την προστασία του Βουρκαρίου, τον καθαρισμό του υγροβιότοπου. Τα δύο αγαπημένα αδέλφια που προστατεύουν την μεγαρική γη και έχουν κοινή αγάπη για το φυσικό περιβάλλον αυτήν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 8:30 (το πρωί φυσικά!)καθαρίζουν το Βουρκάρι. Ο δήμος Μεγάρων θα είναι κοντά τους.