O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

...όλοι μαζί στην προσπάθεια για την διάσωση και προστασία του Βουρκαρίου


ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Στις 27 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή, ο Φορέας Προστασίας Υγροβιότοπου Βουρκαρίου προέβη για άλλη μια φορά στον καθαρισμό του Βουρκαρίου. Εκτίμηση είναι, πως οι προσπάθειες αυτές θα συνεχισθούν μέχρις ότου η εν λόγω περιοχή φθάσει στα επιθυμητά επίπεδα καθαριότητας.

Στην ενέργεια αυτή προσέτρεξε ως αρωγός και η εθελοντική ομάδα «ΚΟΥΡΟΣ», η οποία μας έχει συνηθίσει πια σε τέτοιες πράξεις, πέρα από τις δικές της πρωτοπόρες πρωτοβουλίες δράσης.

Η περιοχή του Βουρκαρίου είναι ένα μοναδικό οικοσύστημα με τεράστια οικολογική αξία και φυσική ομορφιά. Είναι μια περιοχή, που με τις κατάλληλες ενέργειες θα μπορούσε να αναδείξει ολόκληρη την Μεγαρίδα και να γίνει πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Οι συντονισμένες και εύστοχες ενέργειες του Φορέα Προστασίας Υγροβιότοπου Βουρκαρίου έχουν καταφέρει, να αφυπνίσουν πολλούς, να θέσουν το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις και να δρομολογήσουν λύσεις, που θα ωφελήσουν τους κατοίκους και γενικώς όλη την περιοχή των Μεγάρων. Διότι το περιβάλλον δεν έχει όρια, ανήκει σε όλους και πρέπει να το προστατεύουμε, επειδή το χρωστάμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.

Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια και μεγάλοι έπαινοι σε όλους τους ανθρώπους του φορέα, στα παιδιά της εθελοντικής ομάδας «ΚΟΥΡΟΣ», αλλά και στους απλούς πολίτες, που προστρέχουν σε κάθε κάλεσμα, για όλα όσα έχουν κάνει για την περιοχή και τους προτρέπω να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και ανιδιοτέλεια τις προσπάθειες.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Γρηγόρης Σταμούλης

Δημοτικός Σύμβουλος

οχι στην καύση επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων στην Αττική


Η Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, η Greenpeace, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και η WWF Ελλάς καταγγέλλουν την προσπάθεια του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΚΔΝΑ) να δημιουργήσει Μονάδα Καύσης Τοξικών Βιομηχανικών Αποβλήτων στην Αττική. Ταυτόχρονα, οι τέσσερεις περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν από όλα τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα.

Είναι γνωστό ότι η ανυπαρξία διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων στην Ελλάδα, οδήγησε στην καταδίκη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Σεπτέμβριος 2009). Είναι επίσης γνωστό ότι ο Αποτεφρωτήρας Νοσοκομειακών Αποβλήτων που υπάρχει στα Άνω Λιόσια υπολειτουργεί καθώς αποτεφρώνονται καθημερινά περίπου 12 τόνοι, ενώ η δυναμικότητα της μονάδας είναι για 30 τόνους ημερησίως. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι το γεγονός ότι ο ΕΣΚΔΝΑ έχει υποβάλλει αίτηση για την μετατροπή του Αποτεφρωτήρα Νοσοκομειακών, σε Μονάδα Καύσης Τοξικών - Βιομηχανικών Αποβλήτων με ταυτόχρονη διάθεση της επικίνδυνης παραγόμενης τέφρας σε ειδικό κύτταρο στον παρακείμενο ΧΥΤΑ της Φυλής.

περισσότερα στο :
http://www.greenpeace.org/greece/news/waste-managment-athens

...απο τους οικολόγους-πράσινους....


απο τον eko-diak@otenet.gr

Φίλες και φίλοι,

Παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ σήμερα σε σας αφού όπως γνωρίζετε είμαι από τα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Καταναλωτών ΒΙΟΖΩ και μέλος του νεοεκλεγμένου προεδρείου της.

Συμμετέχω ενεργά στο καταναλωτικό κίνημα και ως εκπρόσωπος της ΒΙΟΖΩ και ως μέλος στο Συμβούλιο Ελέγχου Ποιότητας της «ΔΗΩ».

Εκπροσωπώ την ΒΙΟΖΩ στην σχηματισθείσα Ομοσπονδία Καταναλωτικών Οργανώσεων (ΠΟΜΕΚ).

Συμμετέχω ενεργά στο Δίκτυο κατά των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ), ενώ οργάνωσα σαν υπεύθυνος της ΒΙΟΖΩ διεθνές Συνέδριο, στα πλαίσια του ΕΚΟΦΕΣΤΙΒΑΛ, ενάντια στα μεταλλαγμένα με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά των ΓΤΟ, της γνωστής GENET.

Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η διατροφή με βιολογικά προϊόντα βάλλεται από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Η προσπάθεια περιορισμού των επιδοτήσεων στην Βιολογική Γεωργία και η αποδοχή τελικά, της πρόσμιξης σε ικανό ποσοστό ΓΤΟ, χωρίς αποχαρακτηρισμό της βιολογικότητας του προϊόντος γεγονός το οποίο επιτρέπει τη συμμετοχή μεγάλων εταιριών στην βιολογική γεωργία σε βάρος της μικρής παραγωγής (που καθιστούσε το προϊόν ασφαλέστερο) και η βαθμιαία νομοθετική αποδοχή των μεταλλαγμένων, κάνουν τον αγώνα μας πιο δύσκολο και απαιτούν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αλλά και ποιοτική αναβάθμιση της αντίδρασης και διεκδίκησης του αυτονόητου, δηλαδή της κατοχύρωσης της υγιεινής διατροφής.

Με τα δεδομένα αυτά, μετέχοντας στο κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, κατέρχομαι ως υποψήφιος του στην Α Αθήνας για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Σε αυτόν τον αγώνα και στην ίδια εκλογική περιφέρεια (Α Αθήνας ) κατέρχεται και ο Σπύρος Σγούρος ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων «ΔΗΩ».

Φίλες και φίλοι

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πρωτοστάτησαν σ όλα αυτά τα θέματα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Εκτιμώ προσωπικά ότι είναι απαραίτητο να στηρίξουμε όλοι τους Οικολόγους Πράσινους ώστε να μπορέσουν να μπουν στην Βουλή. Και στο μέτρο που εσείς ή συγγενείς και φίλοι σας ψηφίζουν στην Α Αθηνών, σας ζητώ να μας στηρίξετε δίνοντας τους 2 σταυρούς σας όχι μόνο στους Οικολόγους Πράσινους, αλλά και στους μοναδικούς εκπρόσωπους της Βιολογικής Γεωργίας στο ΔΙΑΚΟ Κωνσταντίνο καιΣγούρο Σπύρο.