O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

για την κλιματική αλλαγή...


Στις 15 Οκτωβρίου, ημέρα δράσης των blog για την κλιματική αλλαγή, 31.οοο αναρτήσεις έγιναν με αυτό το θέμα, μεταφέροντας το μήνυμα και την απαίτηση για την λήψη άμεσων μέτρων για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, σε 18 εκ αναγνώστες! Το μεγαλύτερο διαδικτυακό κοινωνικό γεγονός που έχει συμβεί!.. είμαστε περήφανοι που το vourkari.blogspot.com, βρέθηκε ανάμεσα σ αυτή τη μεγάλη διαδικτυακή οικογένεια!...

ανάμεσα στα blogs με σχετικές αναρτήσεις και αυτά του Ομπάμα και του Μπράουν....

μερικά άλλες ενδιαφέρουσες αναρτήσεις:
http://www.treehugger.com/files/2009/10/if-we-all-just-do-two-things-we-can-prevent-climate-change.php
http://googleblog.blogspot.com/2009/10/green-tour-of-google-campus.html
http://www.blogher.com/blog-action-day-im-thinking-about-copenhagen-what-are-you-thinking-about
http://blogs.fco.gov.uk/roller/miliband/entry/blog_action_day_climate_change

οι 'οικολόγοι πράσινοι' για τα μεταλλαγμένα



Τρία νέα βιοτεχνολογικώς κατασκευασμένα καλαμπόκια επιχειρούν να «εισβάλλουν» στην διατροφική μας αλυσίδα, να περιορίσουν τις δυνατότητες παραγωγής ποιοτικών - παραδοσιακών αγροτοδιατροφικών προϊόντων και ουσιαστικά να υπονομεύσουν το δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν το είδος και την ποιότητα των τροφίμων τους.

Οι δυσκολίες ανάλυσης μεταλλαγμένων στα σύνθετα προϊόντα και οι ελλιπείς έλεγχοι στην παραγωγική διαδικασία «βοηθούν» όλα τα μεταλλαγμένα να εξαφανίζονται στην πράξη από την ετικέτα και κανείς να μην ξέρει τελικά που πάνε. Την ίδια στιγμή μάλιστα, τόσο στην χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, ο τομέας των δημητριακών βρίσκεται σε κρίση λόγω πληθώρας αποθεμάesτων.

Για τους λόγους αυτούς, οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή να καταψηφίσει την έγκριση της κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή αγορά των τριών μεταλλαγμένων ποικιλιών αραβόσιτου, που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε., που συνεδριάζει την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

διαβάστε όλη την ανακοίνωση στο:

http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=574:2009-10-14-10-06-53&catid=12:agriculture&Itemid=28

ανακοίνωση του ΠΑΜΕ θριασίου

το ΠΑΜΕ Θριασίου για τα τελευταία γεγονότα:


Καταδικάζουμε την κυβερνητική βία των ΜΑΤ

ενάντια στους απεργούς μεταλλεργάτες