O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει 196 περιβαλλοντικά έργα...τα Μέγαρα πουθενά!


Η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει 196 περιβαλλοντικά έργα.....μην ψάχνετε άδικα να βρείτε κάπου και την περιοχή των Μεγάρων....δεν θα την βρείτε πουθενά!....να υποθέσουμε ότι κανείς από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς δεν πήρε χαμπάρι;...να υποθέσουμε ότι τα ζητήματα του περιβάλλοντος δεν είναι στις προτεραιότητές τους;...ότι και να υποθέσουμε είναι πράγματι κρίμα!

Και για να μην λέμε περισσότερες κουβέντες, διαβάστε για το πρόγραμμα χρηματοδότησης:

Η ΕΕ πρόκειται να διαθέσει 200 εκατομμύρια ευρώ για την χρηματοδότηση νέων περιβαλλοντικών έργων.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 196 νέων έργων, στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα LIFE+ (2007-2013) – το ευρωπαϊκό ταμείο για το περιβάλλον.

Από ένα πλήθος προτάσεων που κατατέθηκαν, επιλέχθηκαν 196 για να συγχρηματοδοτηθούν μέσω των τριών σκελών του προγράμματος: LIFE+ Φύση και Βιοποικιλότητα, LIFE+ Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση και LIFE+ Ενημέρωση και Επικοινωνία.

Στόχος των έργων « LIFE+ Φύση και Βιοποικιλότητα » είναι η βελτίωση της κατάστασης διατήρησης των απειλούμενων ειδών και ενδιαιτημάτων.

Πρόκειται για έργα που στην πλειονότητά τους (74) αφορούν τη φύση, συμβάλλοντας στην εφαρμογή της οδηγίας για τα πτηνά ή/και της οδηγίας για τα ενδιαιτήματα και στην υλοποίηση του δικτύου Natura 2000.

Σίγουρα αν υπήρχαν κάποιοι στο δήμο ή την Νομαρχία που να ήθελαν να κυνηγήσουν αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσαν να βρεθούν πόροι εδώ και τώρα για έργα ανάπλασης και αποκατάστασης στον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου!....θυμίζουμε: τον μεγαλύτερο μεταναστευτικό σταθμό πουλιών στην Δυτική Αττική! Θα βρεθεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί χάνονται τέτοιες σπουδαίες ευκαιρίες για περιβαλλοντικά έργα στα Μέγαρα;

διαβάστε αναλυτικά για το πρόγραμμα στο:
http://www.econews.gr/2009/11/06/eu-funds-196-environmental-plannings/

δελτίο τύπου του κ.Β.Οικονόμου

...Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γεωργίου Παπανδρέου, ορίστηκαν στην Αντιπροσωπεία της Βουλής που λαμβάνει μέρος στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Βορειοατλαντικής Συνέλευσης (ΝΑΤΟ) οι εξής Βουλευτές...
διαβάστε στο :
http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_303cv8jc5cb