O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, 7.30 μμ...η εκδήλωση για το Βουρκάρι!


με την ευγενική συμβολή από το egialos.blogspot.com

απο την αιμοδοσία που διοργάνωσε ο "Κούρος"...

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάρων εθελοντική αιμοδοσία με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων «Κούρος» σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν σημαντική. Περίπου 50 άτομα προσήλθαν, ενώ συγκεντρώθηκαν 30 φιάλες αίμα.

Ο σύλλογος «Κούρος», που ως γνωστόν αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Συντονιστικού Φορέα των συλλόγων για την Προστασία του Βουρκαρίου και έχει με τις δράσεις, την προσφορά αλλά και με το παράδειγμά του κερδίσει την ευρεία αποδοχή και αναγνώριση από τη Μεγαρική κοινωνία, προέβη και πάλι σε μία ακόμα εθελοντική ενέργεια ύψιστης ευεργεσίας και προσφοράς στο συνάνθρωπο. Γιατί η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί αναμφίβολα την κορυφαία μορφή εθελοντισμού!

Δελτίο Τύπου της 'Ένωσης Πολιτών"

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δελτίο Τύπου

Κύριε Δήμαρχε…Καλή Σταδιοδρομία!!

Με έκπληξη διαβάσαμε σχεδόν σε όλον τον Τοπικό Τύπο τη δήλωση του Δημάρχου ότι: «δεν τους δίνω την ευκαιρία να σταδιοδρομήσουν».

Έχουμε ένσταση. Όλοι όσοι συμμετέχουμε στο συνδυασμό μας και μέχρι σήμερα έχουμε εκτεθεί, αλλά και εκείνοι που θα τον στελεχώσουν στο μέλλον, δεν είμαστε ούτε αργόσχολοι ούτε ανεπάγγελτοι. Σταδιοδρομήσαμε ή σταδιοδρομούμε ο καθένας στον τομέα του. Για όλους εμάς η ενασχόληση με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το μοχλό για να βοηθήσουμε την πόλη μας και όχι να κάνουμε προσωπική καριέρα. Βεβαίως είναι κατανοητό για κάποιον, που ηγείται ενός συνδυασμού τα τελευταία 25 και πλέον χρόνια να θεωρεί, ότι αυτός ο χώρος μπορεί να ενδείκνυται για «σταδιοδρομία». Τέλος για να κλείσει αυτή η ενότητα κ. Δήμαρχε δεν σας ζητήσαμε την άδεια. Την ώρα της κρίσης, που πλησιάζει, αυτοί που θα επιλέξουν να μας δώσουν την ευκαιρία να υλοποιήσουμε τα όσα πρεσβεύουμε είναι οι συμπολίτες μας, όχι εσείς.

Ορισμένα θέματα, παρότι αυτονόητα, όταν μένουν χωρίς απάντηση κινδυνεύουν να τύχουν παρερμηνείας. Στην πρόσκληση, που λάβαμε, για να παραστούμε «στην συνέντευξη τύπου», που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜ, δεν παραβρεθήκαμε για συγκεκριμένους λόγους:

· «Συνέντευξη Τύπου». Δεν επιδέχεται και πολλές ερμηνείες. Συγκεκριμένο θέμα, τοποθέτηση των διοργανωτών, ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, εξάντληση του αντικειμένου, τέλος.

· Είδε ποτέ κανείς σε συνέντευξη τύπου του κ. Καραμανλή, τηρουμένων των αναλογιών να παρευρίσκονται οι κύριοι Παναδρέου, Τσίπρας κλπ ή το αντίστροφο; Άρα ποια έννοια είχε, παρά μόνο της δημιουργίας εντυπώσεων;

Τελικά στη συγκεκριμένη συνέντευξη έμειναν παντελώς αναπάντητα τα ερωτήματα, που μας απασχολούν όλους και δεν δόθηκε η δυνατότητα στους δημοσιογράφους, να τα υποβάλλουν. Δεν περιμέναμε βεβαίως και κάτι διαφορετικό δεδομένοι, ότι ούτε στα Δημοτικά Συμβούλια έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις.

Η αποχέτευση ολοκληρώθηκε και όλοι κάνουμε δέηση να λειτουργήσει σωστά. Λάθη και παραλείψεις, δοκιμές που δεν έγιναν, επίβλεψη από…ποιον, παρελήφθη το έργο; Από ποιον; Κανείς δεν γνωρίζει. Περιοχές ολόκληρες έμειναν χωρίς σύνδεση, παρότι οι πολίτες πληρώνουν και μάλιστα σοβαρά ποσά εδώ και μήνες προκειμένου να συνδεθούν. Τέλος δρόμοι, που για μήνες μας ταλαιπωρούσαν με τη σκόνη και τις λακούβες, από τις οποίες πολλοί συντοπίτες μας έπαθαν ζημιές, ασφαλτοστρώνονται και δίνονται στην κυκλοφορία. Μέσα σε λίγες όμως ημέρες ξανακλείνουν λόγω καθιζήσεων, αν και ακόμη δεν έπιασαν οι βροχές. Η αποκατάσταση δε κακοτεχνιών του δικτύου πληρώνεται κατά το ήμισυ από πόρους του Δήμου και όχι εξ ολοκήρωοπυ από τον εργολάβο, όπως θα ήταν αναμενόμενο.

Σε όποιο ζήτημα και αν αναφερθούμε τα αναπάντητα ερωτήματα είναι πολλά. Για να μη θεωρηθεί ότι φυγομαχούμε, είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε ανοικτή δημόσια συζήτηση, παρουσία του τύπου. Σε μέρος και ώρα της επιλογής της Δημοτικής Αρχής με θέμα «ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ» ή με συγκεκριμένη άλλη θεματική ενότητα, χωρίς να τα βάζουμε όλα μαζί ταυτόχρονα για να θολώνουμε τα νερά. Και μην ανησυχείτε κ. Δήμαρχε αναλαμβάνουμε να οργανώσουμε εμείς την εκδήλωση με πολύ κόσμο, που όπως αποδείξαμε πρόσφατα, μπορούμε να συγκεντρώσουμε.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρ. Σταμούλης

Β. Κουβάς

Γ. Μιχάλαρος

Γ. Παπαβασίλης

Αντ. Ρήγας

οικολογικά νέα...

Οίκοpress

Εβδομαδιαία ηλεκτρονική ανασκόπηση