O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

φωτογραφίες απο το Βουρκάρι...για την όμορφη αυτή περιοχή συζητάμε την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στα Μέγαρα!...

Χθεσινές φωτογραφίες απο τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου. Είναι η εποχή που υποδεχόμαστε τους περαστικούς μας φίλους... εδώ μια μεγάλη συγκέντρωση σταχτοτσικνιάδων (πρώτη φώτο) και λευκοτσικνιάδων (ερωδιοί) (δεύτερη φώτο)...



....γι αυτά κι άλλα πολλά συζητάμε την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ, στην αίθουσα 'Θέογνις' στην κεντρική πλατεία των Μεγάρων....

η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από το egialos.blogspot.com

ανακοίνωση απο την 'Ένωση Πολιτών"

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑ 3%

Είναι γνωστό πλέον σε όλους, ότι η ελληνική κοινωνία και κατά συνέπεια και η Μεγαρική, βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου.

Επιχειρήσεις κλείνουν, εργαζόμενοι απολύονται, η οικοδομική δραστηριότητα βρίσκεται σε μηδενικό επίπεδο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες βλέπουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραματικά και ταυτόχρονα «παγώνουν» οι μισθοί – συντάξεις με ορατό το κίνδυνο να μειωθούν.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει τα οικονομικά των νοικοκυριών και στο πλαίσιο αυτό αποφασίζει να μην αυξηθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Απ’ όλες τις Διοικήσεις πιο κοντά στον πολίτη, αυτή που βρίσκεται σε καθημερινή επαφή μαζί του και αυτή που πρέπει να αφουγκράζεται όλα τα προβλήματα του είναι η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, δηλαδή ο Δήμος.

Όμως η Δημοτική αρχή Μεγάρων παρά το δυσμενέστατο οικονομικό κλίμα, που υπάρχει, συνεχίζει να φορτώνει το μεγαρικό λαό με φόρους.

Αύξησε και πάλι τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 3%. Πέρσι τα αύξησε κατά 5% και πρόπερσι κατά 3%. Δηλαδή στην τριετία αύξησε τα τέλη κατά 11%.

Υπάρχει κανένας εργαζόμενος, που πήρε τέτοια αύξηση;

Γιαυτό εμείς δεν ψηφίσαμε την αύξηση των δημοτικών τελών. Πιστεύομε, ότι πρέπει να παγώσουν όλες οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει την απόφασή της για τις αυξήσεις.

Μπορούν να κάνουν οικονομία στον ηλεκτροφωτισμό (που φωτίζουν χωρίς λόγο τα βουνά και τα λαγκάδια) και να μην υποχρεώνουν τους πολίτες να πληρώνουν παραπάνω και μάλιστα σε περίοδο που τα οικονομικά τους είναι άσχημα.

Βρίσκουν βέβαια την εύκολη δικαιολογία, πως αυτές οι αυξήσεις αντιστοιχούν σε λίγα ευρώ. Μα! Λίγα από δω, λίγα από εκεί τελικά μαζεύονται πολλά αυτά, που πρέπει να πληρώσει ο πολίτης ο οποίος βέβαια όχι μόνο δεν παίρνει αυξήσεις, αλλά απεναντίας μπορεί να είναι και άνεργος.

Γρηγόρης Σταμούλης

Γιώργος Μιχάλαρος

Γιώργος Παπαβασίλης

Δημοτικοί Σύμβουλοι ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

το Βουρκάρι στον τοπικό τύπο..