O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

το τείχος της Αγίας Τριάδας χρειάζεται επειγόντως έργα συντήρησης!


Το Τείχος της Αγίας Τριάδας, γνωστό και ως τείχος της Μεγαρίδας, είναι ένα γνωστό ιστορικό μνημείο που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Μεγαρέων. Προστατεύεται με ειδικό νόμο, αφού είναι γνωστό ότι είναι και το μοναδικό σωζόμενο σε όλο το μήκος του αμυντικό έργο από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Τον περασμένο χρόνο έγιναν σημαντικά έργα ( απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας μπάζων και προσχωματώσεων, φωτισμός ) , με την σημαντική οικονομική και υλική συμβολή του δήμου.

Παρ όλα αυτά το τείχος βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο! Χρειάζονται επειγόντως έργα συντήρησης που θα αποτρέπουν την περαιτέρω διάβρωση του από τις βροχές και θα απομακρύνουν τον κίνδυνο κατάρρευσης. Το θέμα έχει τεθεί και πρόσφατα στην βουλή με σχετική ερώτηση από τον κ. Λεβέντη. Ο δήμος θα πρέπει και πάλι να συνεργαστεί με την Αρχαιολογική Υπηρεσία για να ξεκινήσουν αυτές οι απαραίτητες εργασίες. Γιατί ας μην ξεχνάμε η διάσωση και συντήρηση αυτών των μνημείων είναι η διάσωση της μνήμης και της συνείδησης μας!

Ας ενώσουμε όλοι την φωνή και την απαίτησή μας! Απευθυνόμαστε και στα άλλα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα των Μεγάρων: blogs και εφημερίδες! Ας το προβάλλουμε όλοι με τον τρόπο που ο καθένας θεωρεί προσφορότερο: ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!


χρόνια πολλά απο το mpefkogaia.blogspot.com

ερωτήσεις του βουλευτή Αττικής του ΚΚΕ Γ.Γκιόκα


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ «ΣΙΑΒΕΛΗΣ» ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΡΟΔΟΥ