O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Παρέμβαση των Ειδικών Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και νέες αυτοψίες στο Βουρκάρι

Ο "Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου" συνεχίζει με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές του για την αποτροπή και άλλων περιβαλλοντικών εγκλημάτων στην ευπαθή περιοχή του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου Μεγάρων. Αυτή τη φορά εξασφαλίζοντας τη ρητή διαβεβαίωση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) ότι θα διενεργηθούν και νέες αυτοψίες στο Βουρκάρι για τον έλεγχο και την εφαρμογή της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Μία από αυτές μάλιστα έχει ήδη προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα...

Δείτε τη σχετική αναδημοσίευση και στην εφημερίδα "ΜΕΓΑΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ" που κυκλοφορεί:

Το Βουρκάρι μνημονεύεται σε παραδοσιακό ημερολόγιο για το 2010.


Δύο παλιές φωτογραφίες από το Βουρκάρι για τους μήνες Ιούνιο & Αύγουστο περιέχει το παραδοσιακό ημερολόγιο για το έτος 2010, που εκδόθηκε και διανέμεται δωρεάν από την εφημερίδα "Νέα Πνοή".

Το Βουρκάρι είχε αξιοζήλευτο παρελθόν και ως φύση και ως ιστορία, έχει σημαντικό παρόν καθώς αποτελεί περιοχή υψίστης οικολογικής αξίας, και θα έχει ακόμα πιο λαμπρό μέλλον με την ανακήρυξή του ως προστατευόμενου υγροβιότοπου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ!