O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

δελτίο τύπου της πρωτοβουλίας ενάντια στην παράνομη υπαίθρια διαφήμιση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον τελευταιο καιρο μετα απο αλλεπαλληλα δημοσιευματα στον τυπο και σχετικες ανακοινωσεις του Υπουργου Δικαιοσυνης και του προισταμενου εισαγγελειας γαι το θεμα της παρανομης υπαιθριας διαφημισης (για αναλυτική ενημερωση: www.diadromi.com) το καρτέλ της διαφημισιοβιομηχανιας περασε στην αντεπιθεση γεμιζοντας με τεραστιες αφίσες σε στυλ αγγελτηριου κηδειας τους χωρους που χρησιμοποιει.
55 κινήσεις πολιτών, σύλλογοι και οργανώσεις που ενδιαφέρονται για την οδικη ασφάλεια πολλές απο τις οποίες δημιουργήθηκαν απο θύματα τροχαίων εγκλημάτων υπέγραψαν την επισυναπτόμενη κοινη δηλωση.

Ενημερωτικα για τις συνέπειες τις αγαθοεργους δρασης των διαφημιστων της υπαιθρου μπορείτε να δείτε το βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=5BQk6BOYpI0

πηγή: www.andriotakis.com
(Δεκαπέντε ανθρωποι εχουν χασει τη ζωη τους τα τελευταία τρια χρονια οταν το αυτοκινητο τους βγαινοντας απ το δρομο επεσε πανω σε παρανομη διαφημιστικη πινακιδα. Οι δημοτικες αρχες στις περισσοτερες περιοχες της Ελλάδας δεν εφαρμόζουν τις δικαστικές αποφάσεις για το ξηλωμα αυτών των πινακίδων. Τα τελευταία χρόνια εχει αναπτυχθει ενας υποδειγματικος αγωνας απο γονείς θυμάτων.
Δυστυχως στις 24.8.2009 ενας ακομα νεος 21 χρονων σκοτωθηκε με τον ιδιο τροπο σε κεντρικο δρομο της Αθηνας (λεωφόρος Κηφισίας).
Παρακολουθηστε την συγκεντωση διαμαρτυρίας που εγινε στις 2 Οκτωβρη 2009 με κλεισιμο του δρόμου και καταστροφη των διαφημίσεων. Η συγκεντρωση εγινε δυο μερες πριν της εκλογες. Ηταν η μερα γενεθλιων του τελευταιου θυματος του Αποστολη Μολυβιατη, αλλα και μια διαμαρτυρία προς τα πολιτικα κομματα που αδιαφορώντας για την οδικη ασφάλεια διαφημιζονταν κι αυτα σε τετοιες πινακίδες .)

Αν χρειαστει κάτι παραπάνω: Γιωργος Κουβίδης 6971542433, Κώστας Φωτεινάκης 6932638523 , Μανόλης Σταυρουλάκης 6977229631

διαβάστε την ανακοίνωση:
http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_431g2n9bndr

...για την κακοποίηση του περιβάλλοντος στα Μέγαρα...

απο ecomegaritis@gmail.com

Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΡΙΚΟ ΚΑΜΠΟ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ. ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΙΚΟ ΚΑΜΠΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ






δελτίο τύπου του κ.Β.Οικονόμου

Σας κοινοποιούμε το Πρόγραμμα της Ημερίδας που διοργανώνει η Βουλή και η Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής στις 8 Μαρτίου (Ημέρα της Γυναίκας) στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής:

http://www.scribd.com/full/27439226?access_key=key-1qy0g5xvhp5d1l29d75o