O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

η εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για το Βουρκάρι...

Η εφημερίδα της Δυτικής Αττικής αφιερώνει σ αυτό το τεύχος μεγάλο ρεπορτάζ για τους υγρότοπους της περιοχής, με ειδική αναφορά στον υγρότοπο των Μεγάρων. Για το Βουρκάρι που επιμένει να υπάρχει με τις καταπληκτικές του εικόνες! Το Βουρκάρι που αγωνιά επιτέλους για προστασία!
Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για την διάσωση και προστασία του!
Στην προσπάθειά μας αυτή, η δημοσιογραφική προβολή, όπως αυτή, είναι σημαντική συμβολή. Γιατί έτσι και κάποια βουλωμένα αυτιά θα ανοίξουν!


απο την 'Attica': επικίνδυνα χημικά απόβλητα στην χωματερή των Μεγάρων!

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε οδηγός φορτηγού, ο οποίος χθες το πρωί άδειαζε παράνομα, φορτίο με επικίνδυνα χημικά απόβλητα από επιχείρηση της ευρύτερης περιοχής στην παράνομη χωματερή Μεγάρων.

Η μεταφορά των επικίνδυνων υλικών στη χωματερή διέρρευσε και την ώρα της ανατροπής, την στιγμή δηλαδή που το φορτηγό άδειαζε το παράνομο υλικό του, όπου και ακολούθησε επιχείρηση της αστυνομίας και σύλληψη, του οδηγού του φορτηγού. Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε σε συνεργασία με τους Ειδικούς Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη χωματερή. Το φορτηγό έχει κατασχεθεί, του έχουν πάρει τις πινακίδες και βρίσκεται έξω από το αστυνομικό τμήμα Μεγάρων.

Η αστυνομία γνωρίζει την εταιρεία που ευθύνεται για το φορτίο και την ιδιοκτησία του φορτηγού και υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση σύλληψής τους, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Το χθεσινό αυτόφωρο, επαναφέρει το πολύ μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί στην περιοχή η παράνομη χωματερή και κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί λύση. Οι δηλώσεις ότι η χωματερή είναι σε «άριστη κατάσταση» πλέον δεν έχουν τη δυναμική να κρύψουν το πρόβλημα και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα!

Δείτε πατώντας εδώ το αποκαλυτπικό ρεπορτάζ της «Α» τον Νοέμβριο του 2009 για τον…χημικό πόλεμο που μαίνεται στην Δυτική Αττική.

http://www.atticafreepress.gr/2010/03/08/7444/

ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Στις 5 Μαρτίου, ημέρα που η κυβέρνηση ψήφιζε το αντιλαϊκό νομοσχέδιο στη βουλή – και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απεργούσαν και διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα – στα νοσοκομείαΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Α. ΣΥΓΓΡΟΣ», ΘΡΙΑΣΙΟ, ΣΩΤΗΡΙΑ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ κλπ., οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ μαζί με στελέχη των νοσοκομείων προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν εργαζόμενους για να μην απεργήσουν.

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ στις 11π.μ.

Αναχώρηση πούλμαν 10π.μ. από το δημοτικό πάρκιν Ελευσίνας