O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

οικολογικός εφιάλτης για όλη την Αττική...ρεπορτάζ απο την Attica

...εφιάλτης για ολόκληρη την Δυτική Αττική παραμένει η προοπτική της κατασκευής και λειτουργίας εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στην Ελευσίνα, που θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα για εξαγωγή στην Ιταλία και ρύπους για ..εγχώρια κατανάλωση...

διαβάστε στο ρεπορτάζ της "Attica":

μια ενδιαφέρουσα μικρή είδηση...

....Ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΕ, Μίνως Κυριακού, έστειλε χθες την παραίτηση του από την Ολομέλεια της ΕΟΕ. Ο πρόεδρος του ΠΓΣ και καναλάρχης ουσιαστικά οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη ενέργεια μετά τη νέα καταδίκη από το Εφετείο Ναυπλίου, που αφορά πλημελημματικές κατηγορίες για πολεοδομικές παραβάσεις στην περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού.
Παράλληλα έχει παραπεμφθεί για κακούργημα και θα δικαστεί στις 9 Δεκεμβρίου 2010 για απόπειρα απάτης στο δικαστήριο, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, καθώς και για την αυθαίρετη μεταβολή αιγιαλού και την παράνομη κατάληψη δημοσίου κτίσματος.....

απο τα 'μικρά' της χθεσινής ειδησεογραφίας....
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=529003

ανακοίνωση απο το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής καταγγέλλει τις τρομοκρατικές και παράνομες απολύσεις εργαζομένων στις μεταφορικές επιχειρήσεις «ΚΑΜΠΕΡΟΣ», Ελευσίνα - Μάνδρα.

ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Θριασίου για την σημερινή απεργία

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αντεργατική θύελλα

με νέα πανεργατική απεργία την Πέμπτη 11 Μαρτίου

κοίτα ποιός μιλάει!...δελτίο τύπου απο το κόμμα 'Οικολόγοι Πράσινοι'


μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr, ecogreens@nath.gr

Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825

Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

01 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!!!!!

Στοιχεία για τα λαμόγια ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι από τον βουλευτή ΝΔ Θ. Γιαννόπουλο

Απόλυτα βέβαιος, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του, είναι ο βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος για τη «λαμογιά» και την αναξιοπιστία των οικολογικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα, στην ετήσια συγκέντρωση των κυνηγών που παραβρέθηκε στο Περίβλεπτο Φθιώτιδας στις 28.02.10, αναφέρθηκε σε ύποπτες χρηματοδοτήσεις Οικολογικών Οργανώσεων και μίλησε "...για λαμόγια και επικίνδυνους οικολόγους που διαχειρίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια για τη διάσωση ανύπαρκτων ειδών της πανίδας".

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε τον κ. Γιαννόπουλο να δώσει στη δημοσιότητα όποια στοιχεία διαθέτει για το ποιους ακριβώς αφορούν οι ύποπτες χρηματοδοτήσεις (οικολογικές οργανώσεις που χρηματοδοτήθηκαν, ποσά, προέλευση των χρημάτων) και τα σχετικά με την υλοποίηση προγραμμάτων διαχείρισηςανύπαρκτων ειδών πανίδας (το τελευταίο, ή πρέπει να έχει κανείς πολύ μεγάλη φαντασία για να το πει ή, η «λαμογιά των οικολόγων» έχει φτάσει σε ασύλληπτα επίπεδα…).

Στην περίπτωση που ο κ. Γιαννόπουλος διαθέτει τέτοια στοιχεία, παρακαλούμε να μας ενημερώσει για ποιους λόγους απέφυγε να ενημερώσει τους συναδέλφους του πρώην υπουργούς, ή έστω τις αρμόδιες αρχές, όσο ο ίδιος και το κόμμα του ήταν στην εξουσία. Αν πάλι ο κ. πρώην υφυπουργός στηρίζεται σε προσωπικές του εικασίες, τον καλούμε να ανακαλέσει και να περιοριστεί απλά στην συμμετοχή του στα γλέντια και στις εκδηλώσεις των φίλων του κυνηγών.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, εκπρόσωπος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων: “Πάντως πάει πολύ πολιτικοί από τα δυο κόμματα εξουσίας να μιλάνε για λαμόγια. Λαμόγια φυσικά υπάρχουν και είναι αυτοί που με την ανοχή ή συνευθύνη των πολιτικών από τα δυο κόμματα εξουσίας κατέκλεψαν τη χώρα. Η κοινωνία είναι οργισμένη με όλους αυτούς τους πολιτικούς που επέτρεψαν σε κλέφτες του δημοσίου χρήματος να πλουτίσουν και που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στο χείλος του γκρεμού”.

Πληροφορίες: Βάσω Νάκου 6983 903061