O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Μηδενική ανοχή στο περιβαλλοντικό έγκλημα με τα καταστροφικά μπαζώματα και τις εναποθέσεις υλικών στο φυσικό περιβάλλον των Μεγάρων!


Τα οικολογικά προβλήματα στην περιοχή των Μεγάρων δεν έχουν τέλος!.... Ανεύθυνοι εγκληματίες βάζουν τη ζωή μας σε κίνδυνο και υπονομεύουν το περιβάλλον που ζούμε για να εξυπηρετήσουν το κοντόφθαλμο μικροσυμφέρον τους! Πρόσφατο παράδειγμα το σκουπιδαριό που κατακλύζει το ρέμα της Καμάρας.

Ρίχνουν μπάζα και οτιδήποτε υλικά σε ρέματα, σε φυσικές εκτάσεις, σε παράκτιες περιοχές. Βρομίζουν το τόπο και καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον που ανήκει σε όλους μας. Γιατί έτσι τους βολεύει! Για να κονομίσουν κάτι παραπάνω! Για να εκμεταλλευτούν και το περιβάλλον μας προς ίδιον όφελος!

Τι θα μπορούσε να σταματήσει άραγε αυτή την κατρακύλα; Σίγουρα η επαγρύπνηση των ευαίσθητων πολιτών. Σίγουρα επίσης οι καταγγελίες και η δημοσιότητα.
Αυτό όμως που θα έβαζε τα πράγματα σε άλλη τροχιά θα ήταν η εφαρμογή μιας πολιτικής πραγματικά 'μηδενικής ανοχής' απέναντι στο περιβαλλοντικό έγκλημα από τις τοπικές αρχές!
Και φυσικά η κατάσταση θα αρχίσει να αλλάζει όταν οι όποιοι αηδιαστικοί αυθαιρετούντες, αισθανθούν την μηδενική ανοχή από ΟΛΟΥΣ τους Μεγαρίτες! Άσχετα αν είναι γνωστοί, γείτονες, δήθεν φίλοι ή ότι άλλο!

Ας μην γελιόμαστε! Αυτοί οι θρασύδειλοι εγκληματικοί τυφλοπόντικες δρουν εκεί που αισθάνονται ότι 'τους παίρνει'! Όταν καταλαβαίνουν ότι μπορεί να ξεφύγουν επειδή είναι γνωστοί του γνωστού, φιλαράκια και δεν συμμαζεύεται. Και θα συνεχίσουν την επαίσχυντη ταχτική τους όσο νοιώθουν ότι μπορεί να είναι ανεκτοί!...Έτσι δεν είναι;


Πρέπει ο δήμος και η πολεοδομία να βρεθούν μπροστά σ αυτή την προσπάθεια. Επιβάλλοντας και διεκδικόντας την επιβολή και την είσπραξη των προστίμων και απαιτώντας την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος σε κάθε περίπτωση παράνομης εναπόθεσης υλικών , σε κάθε περίπτωση παράνομου μπαζώματος του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Να κυνηγήσουν αμίλητα όλους αυτούς τους αχρείους που καταστρέφουν την ομορφιά της φύσης μας γιατί έτσι τους βολεύει καλύτερα!
Αυτό είναι το καθήκον της δημοτικής αρχής!

...και καθήκον δικό μας να καταγγέλλουμε όποιον και όποτε τολμά να παίζει παιγνίδι σε βάρος της ποιότητας της ζωής μας! ...και αυτό εμείς θα το κάνουμε!

διαβάστε και το πρόσφατο ρεπορτάζ απο την ΑΙΧΜΗ για το ίδιο θέμα:

ανακοίνωση απο τον ΚΟΥΡΟ


ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΟΥΡΟΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΡΩΝ

Δ/ΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ– ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ. ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΡΟΣ Τ.Κ 19 100

Τηλ. 2296-024444 Φαξ. 2296-021045 e-mail: aokoyros@in.gr www.aokouros.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν των αρχαιρεσιών τις 21 Φεβρουαρίου 2010, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου μας, είναι το κάτωθι:

Πρόεδρος: Κατερινίτσας Δημήτριος

Αντιπρόεδρος: Δουλγεράκης Νικόλαος

Γενικός Γραμματέας: Κατερινίτσας Αντώνιος

Αναπλ. Γ. Γραμματ: Παπαηλία Ιωάννα

Ταμίας: Χαλόφτης Δημήτριος

Έφορος: Μουρτζούκος Χρήστος

Μέλος: Πέτρου Σωτήριος

Μέλος: Βασιλείου Παναγιώτης

Μέλος: Γκουράρος Ηλίας

Το Δ.Σ.