O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

για την δράση της ομάδας ΚΟΥΡΟΣ

Την πολύμορφη και πολύτιμη δραστηριότητα της ομάδας ΚΟΥΡΟΣ προβάλει σε πρόσφατο ολοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα της Δυτικής Αττικής ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

Ο ΚΟΥΡΟΣ είναι γνωστός τόσο στην περιοχή μας όσο και γενικότερα στην Αττική από την αξιοσημείωτη και αξιέπαινη δραστηριότητά του στον τομέα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από φυσικές καταστροφές και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του απλού πολίτη και κατοίκου της περιοχής.

Σε μια εποχή που το σύνθημα είναι το "εγώ" και το "δικό μου", η εθελοντική ομάδα ΚΟΥΡΟΣ επιμένει στο "εμείς" και στο "μαζί". Επιμένει έμπρακτα και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, στην αλληλεγγύη την συμβολή και την συλλογικότητα!

Εμείς νοιώθουμε το μήνυμα του ΚΟΥΡΟΥ ως μήνυμα ελπίδας. Και μεις μαζί σας! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!



δελτίο τύπου του βουλευτή Παντελή Ασπραδάκη

για ένα θεατρικό έργο , για ένα θάνατο και για μια ελπίδα...

16/03/2010 - 7η Επέτειος του θανάτου της 23χρονης Αμερικανοεβραίας ακτιβίστριας Rachel Corrie

Rachel Corrie's parents: "She didn’t expect to die that day"

http://www.thenational.ae/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100313/FOREIGN/703129819/1002

Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα μαζευτούν αύριο Τρίτη 16/03/2010, στη Haifa, στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη λόγω της 7ης επετείου του θανάτου της Rachel Corrie. Με εκδηλώσεις ανά τον κόσμο αύριο θα ακουστεί πιο δυνατά η αλήθεια για φρικτές πραγματικότητες που επιτρέπεται να συμβαίνουν χωρίς μία γενικότερη κατακραυγή.

"Αυτό που πληρώνουμε να συμβαίνει εδώ είναι σατανικό. Πρέπει να σταματήσει."

Rachel Corrie – Παλαιστίνη 2003


10/03/2010 - Έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης του θανάτου της Rachel Corrie

Next Court Date: Monday March 15th, 9AM-1PM
Haifa District Court, Room 615, Palyam Street, Haifa, Israel

http://rachelcorriefoundation.org/trial

http://www.cnn.com/2010/WORLD/meast/03/10/israel.bulldozer.death/index.html?hpt=T1

16/03/2003 - Η Rachel Corrie καταπλακώθηκε από ισραηλινή μπουλντόζα στη Γάζα προσπαθώντας να αποτρέψει την κατεδάφιση παλαιστινιακών σπιτιών

«Είδα ένα όνειρο ότι έπεφτα από ψηλά και θα πέθαινα, έπεφτα από κάτι σκονισμένο κι απαλό και θρυμματισμένο όπως οι γκρεμοί στη Γιούτα, αλλά συνεχώς κρατιόμουν, και κάθε φορά που ο βράχος που κρατιόμουνα ή πατούσα έσπαγε, άπλωνα τα χέρια καθώς έπεφτα και κρατιόμουν από αλλού. Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ τίποτα - απλώς αντιδρούσα σαν να ‘παιζα ένα video-game γεμάτο αδρεναλίνη. Κι άκουγα: Δεν γίνεται να πεθάνω, δεν γίνεται να πεθάνω, ξανά και ξανά μέσα στο κεφάλι μου. Φαίνεται κατά κάποιο τρόπο θετικό, σε σύγκριση με τα όνειρα που είχα κάποτε, στα οποία κατρακυλούσα και σκεφτόμουν: αυτό είναι, θα πεθάνω.»

Rachel Corrie – Λίγα χρόνια πριν το θάνατό της


«Το όνομά μου είναι Rachel Corrie»

Θέατρο του Νέου Κόσμου - Εταιρεία Familia
Από 25 Ιανουαρίου έως 27 Απριλίου 201

η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ για το Βουρκάρι

ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εργασίας

Θέμα: Να ανακληθούν οι απολύσεις και να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων στην εταιρεία ΚΑΜΠΕΡΟΣ Α.Ε. στην Ελευσίνα.