O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Τα μάτια μας ανοιχτά!


Τι να πει κανείς! Κάποιοι δήμαρχοι, χωρίς καμιά ντροπή, παρεμβαίνουν στο Υπουργείο για να κουτσουρευτεί το καθεστώς προστασίας του Υμηττού και να προστατευτεί η αυθαίρετη δόμηση και η παραπέρα τσιμεντοποίηση της δασικής περιοχής! Αυτό προκύπτει από πρόσφατο δημοσίευμα που παραθέτουμε πιο κάτω...

Τι να πει κανείς; Τώρα και άμεσα να τους ξεφωνίσουμε!

Τι να πει κανείς; Απλά πρέπει εμείς οι απλοί πολίτες, να κρατήσουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να στείλουμε στο σπίτι τους στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όσους δημάρχους αποδειχθεί ότι χαντακώνουν τη ζωή μας για να προωθήσουν ιδιωτικά συμφέροντα!

Θα μου πει κάποιος : ..'ε δεν βαριέσαι όλοι τους ίδιοι είναι...'
Ε όχι! Πρώτον γιατί όλοι ΔΕΝ είναι ίδιοι κατ ανάγκη, και δεύτερο γιατί μ αυτή την κουβέντα τους παραχωρούμε το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν...και σ αυτή την περίπτωση ...δεν θα φταίει ο 'βιαστής'!
Απλά πράγματα.

διαβάστε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ:

Παρέμβαση υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών νοσοκομείων στις πλαγιές του Υμηττού και της νομιμοποίησης αυθαιρέτων έκαναν στην υπουργό Περιβάλλοντος δήμαρχοι και πολιτευτές της περιοχής.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Μεσόγεια σχεδόν... μάχεται υπέρ της χωροθέτησης ιδιωτικών επενδύσεων μέσα στην προστατευόμενη περιοχή, όπου και οι τιμές της γης λόγω περιορισμών στη δόμηση είναι χαμηλότερες. Δήμαρχοι από τα Μεσόγεια μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, απαιτώντας να συμπεριληφθούν οι απαιτήσεις τους στο νέο σχέδιο για την προστασία του Υμηττού, που θα δοθεί για διαβούλευση μέσα στις επόμενες ημέρες.
...
διαβάστε και άλλα απίθανα στο
:
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6188

απο τον τοπικό τύπο ....



ερώτηση στη Βουλή απο τον κ.Βορίδη για τον Βλυχό Μεγάρων


ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Θέμα: «Απαράδεκτη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Βλυχό Μεγάρων»

Με πρόσφατες διαμαρτυρίες κατοίκων των Μεγάρων που δημοσιεύονται με εκτενές ρεπορτάζ στον τοπικό τύπο (28-30/1/2010), περιγράφεται με ακρίβεια η τραγική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στην περιοχή οι σκηνίτες τσιγγάνοι που εγκαταστάθηκαν εκεί μόνιμα .
Οι χαρακτηριστικές φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο διαμαρτυρίας, αρκούν για να πείσουν και τον πλέον δύσπιστο ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή ξεπερνά τα όρια της ανοχής, αφού η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των τσιγγάνων έχει σωρεύσει πλήθος εστιών μόλυνσης που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την διαβίωση των μονίμων κατοίκων της περιοχής....

διαβάστε όλη την ερώτηση εδώ


...για την Λίμνη των Ρειτών...