O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου




8ήμερο εκδηλώσεων κατά των ναρκωτικών:

«ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ - ΠΕΜΠΤΗ 15/04/10»

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο 8ήμερο εκδηλώσεων κατά των ναρκωτικών υπό τον γενικό τίτλο: «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ. ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ», το οποίο πραγματοποιείται στα Μέγαρα στις 11-18/04/10 υπό την οργάνωση και το συντονισμό του περιοδικού ΕΙΚΟΝΑ και την Αιγίδα του Δήμου Μεγάρων, οργανώνουμε, με συμμετοχή κυρίως μαθητών και μελών της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ τον καθαρισμό του Βουρκαρίου, του υγροτόπου των Μεγάρων που λειτουργεί χρόνια τώρα ως ο μεγαλύτερος μεταναστευτικός σταθμός πτηνών στη Δυτική Αττική παρέχοντας καταφύγιο για ξεκούραση και τροφοληψία σε 127 είδη πουλιών.

Σας καλούμε όλους να βοηθήσετε στον καθαρισμό του, αλλά και να συμμετάσχετε στις πολύμορφες και πρωτοποριακές εκδηλώσεις του ειδικού 8ημέρου κατά των ναρκωτικών.

Ραντεβού λοιπόν και την ΠΕΜΠΤΗ 15/04/2010 στις 10.00πμ, στο ιστορικό «Τείχος της Αγίας Τριάδας» στο Βουρκάρι,

για ενημέρωση, περιβαλλοντική εκπαίδευση και δράση!

- Απαραίτητα εφόδια για τη συμμετοχή σας: κέφι, παλιά ρούχα, γαλότσες, και γάντια!


http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_493hjww8pfs

καινοτομία στην έκδοση της 'Νέας Πνοής'



Η εφημερίδα 'νέα Πνοή' ετοιμάζει μια καινοτομία για τα τοπικά δεδομένα από την αυριανή της έκδοση. Η εφημερίδα θα κυκλοφορεί στην απλή μορφή και σε ακριβότερη κατά ένα ευρώ έκδοση, με dvd. To dvd θα έχει τοπική θεματολογία. Σε αυτό το τεύχος θα υπάρχει αφιέρωμα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

(Joan Miro the-garden)

Eγκλημα στην Πεντέλη με 150 νέα αυθαίρετα


Aναδάσωση με... αυθαίρετα! Kάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφθεί η τραγική κατάσταση στην Πεντέλη επτά μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Aυγούστου, αφού σύμφωνα με τις πρώτες δορυφορικές φωτογραφίες που έλαβε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος από την Kτηματολόγιο A.E. διαπιστώθηκε ότι «φύτ­ρωσαν» 150 νέα κτίσματα στα καμένα!


διαβάστε περισσότερα στο :
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=26783205#