O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

8ήμερο εκδηλώσεων κατά των ναρκωτικών στα Μέγαρα


δελτίο τύπου της 'ένωσης πολιτών'


ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΔΕΥΑΜ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων της ΔΕΥΑΜ με το Πολιτικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κατά την διάρκεια της οποίας η Πρόεδρος των εργαζομένων εξέθεσε τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η επιχείρηση και κυρίως τον κίνδυνο να βρεθούν στην ανεργία οι εργαζόμενοι.

Είναι γεγονός, πως η ΔΕΥΑΜ έχει τεράστια προβλήματα, τα οποία δυστυχώς πέφτουν και στις πλάτες όλων των συμπολιτών (π.χ. το «χαράτσι» του 80%, που πληρώνουμε για νέα έργα, τα οποία όμως δεν γίνονται).

Για τα προβλήματα όμως αυτά δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, που θυσιάζονται ως εξιλαστήρια θύματα. Φταίνε οι Διοικήσεις του Δήμου και οι Διοικήσεις της ΔΕΥΑΜ, οι οποίες όχι μόνο δεν φρόντισαν να λύσουν τα προβλήματα, όταν αυτά ήταν μικρά και η επίλυσή τους εύκολη, αλλά αντιθέτως με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους τα γιγάντωσαν και τα δυσκόλεψαν.

Τη μεγαλύτερη δε και πιο καθοριστική ευθύνη έχει η Διοίκηση Στρατιώτη, διότι εκτός των άλλων τεράστιων λαθών, που ζημίωσαν την ΔΕΥΑΜ, διέπραξε και αυτό, που είναι η καταστροφή της επιχείρησης. Δηλαδή, υπέγραψε συμφωνία με την οποία η ΔΕΥΑΜ πλήρωνε το νερό στην ΕΥΔΑΠ με τριπλάσια τιμή απ’ ότι όλοι οι άλλοι Δήμοι. Έτσι δημιουργήθηκε το τεράστιο χρέος της ΔΕΥΑΜ που είναι και η ταφόπλακά της.

Ακόμη και για τους υπαλλήλους, που δεν εργάζονται ή την «κοπανάνε», υπεύθυνες είναι οι διοικήσεις, που δεν τους ελέγχουν. Διότι ως γνωστόν και οι πλέον ευσυνείδητοι υπάλληλοι, εάν βρεθούν σε εργασιακό περιβάλλον, που απουσιάζουν ο προγραμματισμός, η καθοδήγηση, η επίβλεψη και ο έλεγχος, χαλαρώνουν και δεν αποδίδουν.

Είναι λοιπόν χρέος της διοίκησης να βρει λύση, που θα ωφελεί τον Μεγαρικό λαό και παράλληλα θα εξασφαλίζει την εργασία όλων ανεξαιρέτως των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜ. Και τούτο διότι ο Δήμος δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση και πρέπει πάντα να λειτουργεί με κοινωνικά κριτήρια. Εξάλλου έχει και πολλές άλλες υπηρεσίες, οι οποίες είναι παθητικές οικονομικά, αλλά πρέπει να λειτουργούν, επειδή προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην πόλη και στους πολίτες.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Web: www.enosipoliton.gr
Email: enwsipolitwn@gmail.com

δήλωση του κ.Οικονόμου για τους Ρομά