O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Τα Μέγαρα απειλούνται απο υποβάθμιση! Να κινηθούμε τώρα!

Όπως είναι γνωστό υπάρχει ο κίνδυνος εγκατάστασης και λειτουργίας δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή του Θριασίου. Η μία μονάδα προβλέπεται να εγκατασταθεί στην Ελευσίνα ενώ η άλλη έχει αδειοδοτηθεί για την περιοχή των Μεγάρων.
Οι επιπτώσεις από την πιθανή εγκατάσταση των εργοστασιακών μονάδων θα είναι η περαιτέρω τραγική υποβάθμιση του τόπου μας.
Η ανάγκη να δράσουμε τώρα και άμεσα είναι επιτακτική! Όταν το θέμα είχε γίνει γνωστό είχε συσταθεί μια Επιτροπή Αγώνα η οποία όμως ποτέ δεν συνεδρίασε. Προκλήθηκε ένας εφησυχασμός μετά από προφορικές δήθεν διαβεβαιώσεις ότι το εργοστάσιο στο Πέραμα Μεγάρων δεν θα γίνει. Όλα αυτά στα λόγια. Η πραγματικότητα είναι ότι η συγκεκριμένη μονάδα έχει αδειοδοτηθεί για τα επόμενα 30 !!! χρόνια και η άδεια δεν έχει ακυρωθεί ούτε έχει αποσυρθεί!

Ο δήμος Ελευσίνας έχει αντιδράσει με ανακοινώσεις και πρωτοβουλίες προς την μεριά της Κυβέρνησης. Στα Μέγαρα δυστυχώς επικρατεί μέχρι σήμερα ανεπίτρεπτος εφησυχασμός!
Καιρός είναι οι πολίτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες! Τώρα πριν είναι αργά!




διαβάστε την επίσημη θέση του Δήμου Ελευσίνας εδώ

ελεύθερη ζωή όχι εξάρτηση!

ο τοπικός τύπος για τον καθαρισμό του Βουρκαρίου





πρόσκληση απο τον Δήμο Μεγαρέων

αυτοδιοικητικά νέα....


Την απόλυση του διευθυντή πολεοδομίας της Σύρου, Δημήτρη Μπουτούρη, στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκεται και η Μύκονος, αποφάσισε το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της Νομαρχίας Κυκλάδων.

Η απόλυσή του θα οριστικοποιηθεί αφότου κριθεί από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό ή το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ। Μπουτούρης είχε σε καταθέσεις 635.000 ευρώ, μετοχές, καθώς και οικόπεδο σε περιοχή φιλέτο της Σύρου, περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν δικαιολογούνταν από το μισθό του. Αναμένεται να ακολουθήσουν απολύσεις και άλλων υπαλλήλων της ίδιας υπηρεσίας, στην κατοχή των οποίων έχουν βρεθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με πρώτον τον υποδιευθυντή της υπηρεσίας.

πηγή : tvxs.gr

πρόσκληση απο τον Δήμο Μάνδρας

Ο Δήμος Μάνδρας

σας καλεί να γιορτάσουμε όλοι μαζί

για ακόμη μια χρονιά

την ημέρα της Πρωτομαγιάς στο Μελετάνι.

Η παρουσία όλων θα είναι

η υπενθύμιση ενός βροντερού ΟΧΙ

στη σχεδιαζόμενη καταστροφή

του δάσους στο Μελετάνι.

Η Δήμαρχος

Γιάννα Κριεκούκη