O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Σημαντική επέκταση του δικτύου των Ζωνών Ειδικής Προστασίας για τα Πουλιά


Μια πολύ σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε χθες για το δίκτυο των ελληνικών Ζωνών Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ), καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή 66 νέες περιοχές οι οποίες θα ενταχθούν στο δίκτυο Natura 2000. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία χαιρετίζει την σημαντική αυτή απόφαση του Υπουργείου.

περισσότερα εδώ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

για τα χάλια και την διαπλοκή στην τοπική δημόσια διοίκηση...

Εκπληκτικά τα όσα καταμαρτυρεί η ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μ.Καραβασίλη για την τοπική δημόσια διοίκηση (πολεοδομίες, Περιφέρεια):

Σαν τον πυροσβέστη που παλεύει με τις φλόγες εκεί που η βλάστηση είναι πυκνή, περιγράφει τη δουλειά της η Μαργαρίτα Καραβασίλη, ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του υπουργείου Περιβάλλοντος


Επικεφαλής των επιθεωρητών περιβάλλοντος και της νεοσύστατης Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στα καμένα μιλά για τις δυσκολίες, τα απροσπέλαστα δίκτυα διαπλοκής σε πολεοδομίες και Αστυνομία, παραδέχεται τα κενά των ρυθμίσεων, αλλά τονίζει ότι «από κάπου πρέπει να γίνει επιτέλους η αρχή».

Το σύστημα δορυφορικής αποτύπωσης έχει αφετηρία τις λήψεις του Αυγούστου 2009. Δεν υπάρχει έτσι κίνδυνος να θεωρηθεί η κατάσταση που αποτυπώνεται εκεί το «σημείο μηδέν» και όποια παρανομία έγινε πριν τον Αύγουστο '09 να «σβηστεί με σφουγγάρι»;

«Δεν σβήνεται, αλλά δεν αποτελεί αρμοδιότητά μας. Σκεφτείτε ότι έχουν εκδοθεί περίπου 3.000 πρωτόκολλα κατεδάφισης μόνο για την περιοχή της Πεντέλης και η αρμόδια περιφέρεια Αττικής δεν έκανε τίποτε».

διαβάστε περισσότερα εδώ