O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

η αξία της ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη...

...όχι, για όλα τα λεφτά του κόσμου...όχι!



Πένθος, του Goschler Tamás

απο την δραστηριότητα του ΚΟΥΡΟΥ


Μια σημαντικότατη ενέργεια της Εθελοντικής μας Ομάδας, είναι η αποστολή εγγράφου και η ζήτηση ανάληψης των ευθυνών από τους αρμοδίους, σχετικά με την έλλειψη μόνιμου προσωπικού στην Π.Υ. Μεγάρων .
Άρχισε να πιάνει τόπο η προσπάθειά μας.
Η πρώτη ερώτηση και μάλιστα στην βουλή, έγινε : http://www.voridis.gr/?q=node/638
Έπεται η συνέχεια.....

η ερώτηση του κ.Βορίδη:

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Θέμα: «Στελέχωση της Π.Υ. Μεγάρων με μόνιμο προσωπικό »

Με σχετική επιστολή της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων «Α.Ο. Κούρος» προς τον αρμόδιο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. και άλλους θεσμικούς παράγοντες, που συνυπογράφεται από πλήθος φορέων και εξωραϊστικών συλλόγων της περιοχής, επισημαίνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων, διαθέτει ελάχιστο σε αριθμό μόνιμο προσωπικό, με αποτέλεσμα την αδυναμία κίνησης των υπαρχόντων οχημάτων. Σημειώνεται μάλιστα ότι τα τελευταία δύο χρόνια, ο σταθμός αποδυναμώνεται συνεχώς, γεγονός που είναι αδιανόητο για την Υπηρεσία, στον τομέα της ευθύνης της οποίας υπάγεται το 1/3 της Αττικής, με 600.000 στρέμματα δασικής έκτασης, δύο Δήμους και εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου.
Αποτελεί δε απορίας άξιο, πώς είναι δυνατόν μέχρι σήμερα, παραμονές της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, η Π.Υ. Μεγάρων να απασχολεί μόνο 4 ή 5 άτομα ανά βάρδια, εκ των οποίων τα 2 επανδρώνουν το πυροσβεστικό όχημα που σταθμεύει στις σήραγγες της Ολυμπίας Οδού και τα υπόλοιπα 2 με 3 να καλούνται να κινήσουν (εφόσον παραστεί ανάγκη) πάνω από 10 οχήματα που διαθέτει η Π.Υ. και παραμένουν ανεκμετάλλευτα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πότε πρόκειται να καλυφθούν τα σημαντικά κενά στην Π.Υ. Μεγάρων και με ποιον τρόπο, ενόψει της θερινής περιόδου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ Χ. ΒΟΡΙΔΗΣ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο "ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ" ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΗΜΟΥΣ