O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

συμβαίνουν στην περιοχή μας! ....ακούει κανείς; ...κάποιος 'αρμόδιος' ίσως;


Το σωματείο Stray.gr διακόπτει το έργο περίθαλψης νέων αδέσποτων ζώωνλόγω περιστατικού στο Αλεποχώρι! ....άλλη μια 'όμορφη' δημοσίευση για την περιοχή μας!

Μετά από 8 χρόνια ενεργής δράσης, έχοντας εξασφαλίσει σωστές οικογένειες σε περισσότερα από 1.500 αδέσποτα ζώα, έχοντας περιθάλψει περί τα 500 άρρωστα και περί τα 110 βαριά χτυπημένα ζώα, το σωματείο περίθαλψης και προστασίας αδέσποτων ζώων Stray.gr βρίσκεται σήμερα για πρώτη φορά στη δεινή θέση να αναστείλει την παροχή βοήθειας σε αδέσποτα ζώα, μια και αδυνατεί να αναλάβει νέα περιστατικά, αλλά και να καλύψει οικονομικά όσα έχει ήδη αναλάβει.

Το σωματείο έφθασε στις συνθήκες αυτές κυρίως λόγω των 2 πρόσφατων περιστατικών των παράνομων εκτροφείων, όπου κλήθηκε να διασώσει από άθλιες συνθήκες και να αναλάβει μεγάλο αριθμό ζώων (Δερβενοχώρια 30 ζώα και Αλεποχώρι 58), χωρίς την παραμικρή πρακτική και οικονομική βοήθεια από τις αρμόδιες αρχές και μόνη συμπαράσταση αυτή των μελών και φίλων του. Δεδομένου ότι το σωματείο είχε ήδη ζώα υπό την προστασία του, η φιλοξενία των περισσότερων έγινε σε ιδιωτικές πανσιόν. Λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των ζώων στα άνω εκτροφεία, απαιτήθηκε να γίνουν εξετάσεις σε όλα τα ζώα και, όπως προέκυψε από αυτές, θεραπείες στην πλειοψηφία τους. Μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση του Αλεποχωρίου δε, το σωματείο δεν έχει νομικά τη δυνατότητα να δώσει τα ζώα αυτά για υιοθεσία, με αποτέλεσμα να έχει κυριολεκτικά μέχρι σήμερα εγκλωβιστεί, με μηνιαία έξοδα φιλοξενίας που ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών εξόδων.

Παρά το ότι δεν μετανιώνουμε ούτε στιγμή σαν εθελοντές για τη διάσωση των ζώων αυτών, είναι σήμερα φανερό ότι τέτοιες δράσεις είναι αδύνατον να υποστηριχθούν από ένα μόνο φιλοζωϊκό σωματείο εθελοντών, δεδομένης της ελληνικής πραγματικότητας και της έλλειψης κάθε μέριμνας εκ μέρους της πολιτείας.

Το σωματείο απευθύνει έκκληση για βοήθεια σε όλους τους φίλους του και στο σύνολο της ζωοφιλικής κοινότητας, ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει την συνέχιση της φιλοξενίας των ζώων.

  • Οικονομική ενίσχυση στο λογαριασμό του Σωματείου περίθαλψης αδέσποτων ζώων Stray.gr ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, IBAN: GR9001100590000005929600954
  • Προσωρινή φιλοξενία ζώου στο email info@stray.grThis e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Για το Stray

Αριστέα Ιωαννίδου
http://www.stray.gr/

Ανακοίνωση Ένωσης Πολιτών


Η Πολιτική Επιτροπή του Συνδυασμού και ο επικεφαλής κ. Γρηγ. Σταμούλης, σας προσκαλούν στην χοροεσπερίδα που
διοργανώνουν το Σάββατο 15 Μαϊου 2010 και ώρα 21:30 στην αίθουσα του κέντρου "ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ".
Η συμμετοχή σας θα ενισχύσει σημαντικά την μεγάλη προσπάθεια, για την πρόοδο του τόπου.
Tηλέφωνα επικοινωνίας : 6932393981 - 6977301510 - 6978150711
Ευχαριστούμε

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Web: www.enosipoliton.gr
Email: enwsipolitwn@gmail.com