O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

στιγμές ομορφιάς αλλά και εικόνες της απειλoύμενης καταστροφής απο τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου







Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις δύο εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών (Μέγαρα, 17/04/2010)

Οι εκδηλώσεις αυτές αποτέλεσαν μέρος των ειδικών και πολύμορφων πρωτοποριακών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του 8ημέρου κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών με τίτλο: «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ. ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ», που έλαβαν χώρα στην πόλη μας με την Αιγίδα του Δήμου Μεγάρων και την οργάνωση-συντονισμό του περιοδικού ΕΙΚΟΝΑ.

Α) Φωτό Νο3 - Νο8: από τις δραστηριότητες της εκδήλωσης «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» για παιδιά 6-12 ετών, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΕΙΟ.

Φωτό Νο 2: Η εκδήλωση έκλεισε με αφήγηση παραμυθιών από παραμυθάδες


Β) Ομιλία με επικεφαλής τον ψυχίατρο Κο Στέλιο Κρασανάκη, υπεύθυνο του προγράμματος απεξάρτησης «ΘΗΣΕΑΣ» του Δήμου Καλλιθέας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΘΕΟΓΝΙΣ με θέμα: «Απεξάρτηση και Κοινότητα».

Στο πάνελ των ομιλητών από αριστερά προς τα δεξιά ο υπεύθυνος γυμναστής του προγράμματος, η υπεύθυνη χοροθεραπεύτρια, ο ψυχίατρος Κος Στέλιος Κρασανάκης, θεραπεύτρια μέλος του προσωπικού (και πρώην θεραπευόμενη) και ο νέος Κος Γιάννης Πετρόπουλος που ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα απεξάρτησης και επανένταξης του «ΘΗΣΕΑ».

Όλες οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα προκαλώντας τον θαυμασμό και την εκτίμηση των παρεβρισκομένων για την αγάπη και την ειλικρινή προσφορά όλων των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κου Γιάννη Πετρόπουλου με την μεστότητα, την συγκρότηση και την αλήθεια του λόγου του. Ο ίδιος πλέον, αφού κέρδισε την προσωπική του μάχη ενάντια στα ναρκωτικά, συνεχίζει τις πανεπιστημιακές σπουδές που είχε αναγκαστικά διακόψει, ενώ παράλληλα συμμετέχει και σε κινήματα ενεργών πολιτών.

Φωτό 1: Στο βήμα ο διευθυντής-εκδότης του περιοδικού ΕΙΚΟΝΑ κος Νίκος Δενδρινός, πρωτεργάτης και οργανωτής του ειδικού μαραθώνιου 8ημέρων κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών σε Μέγαρα, Λουτράκι, Κόρινθο και Αγ.Θεόδωρους.