O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

επιστολή της εταιρείας Ολυμπία Οδός

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την απάντηση της εταιρείας 'Ολυμπία Οδός', για το ζήτημα της κοπής των δένδρων στα Μέγαρα.


Καλημέρα σας,

Σχετικά με δημοσιεύματα (12/05/2010, 14/05/2010 και 17/05/2010) που αναρτήθηκαν στο vourkari.blogspot με θέμα την εγκατάσταση κινητής μονάδας ασφαλτομίγματος, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

1. Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. έχει αναλάβει, στα πλαίσια των όρων της Σύμβασης Παραχώρησης (Ν.3621/2007), τη συντήρηση ασφαλτικού οδοστρώματος του τμήματος Ελευσίνα-Κόρινθος. Σύμφωνα με τη Σύμβαση, ο κατασκευαστής υποχρεούται να αναβαθμίσει το οδόστρωμα και για το λόγο αυτό απαιτείται η προσωρινή εγκατάσταση κινητής μονάδας παραγωγής ασφαλτομίγματος. Η συγκεκριμένη μονάδα έχει αδειοδοτηθεί για παραμονή στη θέση αυτή για διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

2. Το Δημόσιο παρέδωσε στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. το τμήμα του έργου στην περιοχή του ανισόπεδου κόμβου Πάχης, όπου και έχει εγκατασταθεί το τοπικό εργοταξιακό γραφείο. Η εν λόγω περιοχή δεν είναι χαρακτηρισμένη ως δασική περιοχή.

3. Η εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας παραγωγής ασφαλτομίγματος στον ανισόπεδο κόμβο Πάχης έχει εγκριθεί με την α.π. 124129/20-04-2010 Απόφαση της αρμόδιας Υπηρεσίας περιβάλλοντος ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ και ο κατασκευαστής έχει ενημερώσει εκ των προτέρων το Δασαρχείο Μεγάρων καθώς και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, τηρώντας όλες τις διαδικασίες.

4. Το φυτικό υλικό που αποψιλώθηκε περιλαμβάνει περίπου 150 δενδρύλλια ύψους έως 2 μέτρων. Σε καμία περίπτωση δεν κόπηκαν 1,100 δέντρα όπως αναφέρθηκε σε αντίστοιχα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

5. Επισημαίνεται ότι ο χώρος εγκατάστασης της μονάδας παραγωγής ασφαλτομίγματος είναι προσωρινού χαρακτήρα και μετά την ολοκλήρωση του έργου θα αποκατασταθεί στην προτέρα κατάσταση και με την φυτεία πρασίνου. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει μόνιμη βλάβη στο περιβάλλον ενώ η αποψίλωση του χώρου έχει προσωρινές επιπτώσεις.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρήσαμε απαραίτητο να σας στείλουμε την παρούσα επιστολή, ώστε να καταστεί σαφές ότι η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. αλλά και η κοινοπραξία κατασκευής ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ έχουν τηρήσει πλήρως κάθε νομιμότητα. Θα σας παρακαλούσαμε να δημοσιευτούν τα παραπάνω στοιχεία ώστε αυτό να καταστεί σαφές και στο ευρύ κοινό.

Στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις

Γραφείο Τύπου

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

ένα πρόγραμμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Να στρέψουμε για λίγα λεπτά την προσοχή μας στη φύση που μας περιβάλλει, να παρατηρήσουμε, να ακούσουμε και να καταγράψουμε την παρουσία των κοτσυφιών. Να συνειδητοποιήσουμε πως μικρά πράγματα όπως το κελάηδισμα ενός κοτσυφιού ομορφαίνουν τη ζωή μας στη μεγαλούπολη.

Περισσότερα

Εσείς έχετε ένα κοτσύφι δίπλα σας;

Πού:
Έξω από το σπίτι σας, στο δρόμο για τη δουλειά, στο πάρκο της γειτονιάς…
Στην Αθήνα και τα προάστια.

Πότε:
Τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Μα ποιο είναι αυτό το κοτσύφι;
Πείτε μου περισσότερα!

Ναι! Έχω!
Συμπληρώστε την φόρμα και πείτε μας για αυτόν/αυτούς.

Όλα τα στοιχεία που θα μας στείλετε θα ανακοινωθούν στο τέλος Ιουνίου

στοιχεία απο:
http://www.wild-anima.gr/content/view/768/146/lang,el/

ένα δημοσίευμα για το Βουρκάρι...

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ερώτηση του Β.Οικονόμου στη βουλή

Θέμα: Εξελίξεις γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ).

απο την Νέα Πνοή

απο nikolizasnikolaos@gmail.com

"Νέα Πνοή Πληροφόρησης"
Δελτίο Τύπου
Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συμπολίτες, σας αναφέρουμε ότι η εφημερίδα μας αύριο κυκλοφορεί με ένα θέμα ΦΩΤΙΑ,
το οποίο θα προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση. Αφορά τα Μέγαρα και πρόκειται για πραγματικά ντοκουμέντο.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την καταχώρηση!
ΝΕΑ ΠΝΟΗ