O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Καταπάτησαν ακόμα και την παραλία της Ψάθας!

Συγκλονιστικό δημοσίευμα για την περιοχή αναρτήθηκε στο zougla.gr Απευθυνόμαστε δημόσια προς τον δήμο και την Νομαρχία! Το ζήτημα πρέπει να ελεγχθεί και η νομιμότητα να αποκατασταθεί άμεσα και απόλυτα! Είναι ένα ζήτημα που μας κάνει δημόσια ρεζίλι! Ουδείς υπεράνω! Φτάνει πια! Σιχαθήκαμε!

διαβάστε και δείτε τα εκπληκτικά:


Στο email της zougla.gr έφτασε μια ακόμα καταγγελία που αναφέρει – και αποδεικνύει με φωτογραφικό υλικό – πως κάποιοι επιτήδειοι έχουν περιφράξει την παραλία της Ψάθας στον Δήμο Βιλίων Αττικής. Την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι «λάτρεις» της φύσης και του νόμου προτίμησαν το βουνό αντί για την θάλασσα και περιέφραξαν ανενόχλητοι μια δασώδη έκταση. Αγανακτισμένοι κάποιοι ευαίσθητοι επισκέπτες της περιοχής μάς είπαν: «Εμείς είμαστε μια παρέα φίλων που πηγαίνουμε πολύ καιρό στην Ψάθα και για μπάνιο αλλά και για πεζοπορίες. Έχουμε πραγματικά εξοργιστεί με αυτά που γίνονται εκεί τα τελευταία δύο χρόνια. Βλέπουμε όλο και περισσότερο την περιοχή να καταστρέφεται. Μερικοί επιτήδειοι πήγαν μια μέρα, έκλεισαν με το «έτσι θέλω» τον παραλιακό δρόμο και επί της ουσίας «απαγόρευσαν» την πρόσβαση στην παραλία αλλά και στα γύρω σπίτια. Ο δρόμος υπήρχε εκεί πάντα. Εκεί που κάποτε ήταν παραλία τώρα υπάρχουν περιφράξεις και οι νέοι ιδιοκτήτες ρίχνουν χώμα για να χτίσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν, παράνομα βέβαια, διότι από όσο γνωρίζω απαγορεύεται κάποιος να χτίσει στην παραλία. Σας στέλνουμε φωτογραφίες και από το google earth. H όλη ιστορία σίγουρα «καλύπτεται» από κάποιον τοπικό μεγαλοπαράγοντα (δήμαρχο ή κάποιον άλλο).Πραγματικά δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς είναι δυνατόν να ταλαιπωρείται τόσος κόσμος, να καταστρέφεται το τόσο όμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και κανείς να μην αντιδρά! Σχετικά με την περίφραξη στο βουνό, καλέσαμε στην Δασική Υπηρεσία της περιοχής, αλλά από την αντίδρασή τους καταλάβαμε ότι καλύπτουν το όλο θέμα. Μακάρι με τα δημοσιεύματα να προλάβουμε κάποιο μέρος της καταστροφής. Στην παρουσίαση που φτιάξαμε και σας στέλνουμε φαίνονται τα γεωγραφικά όρια της περιοχής και πού γίνονται οι παραβάσεις». Για να δείτε την παρουσίαση πατήστε εδώ.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=133524&cid=17

η zougla για τα διόδια στα Μέγαρα!


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=138570&cid=4

ο Richard Stallman στην Αθήνα

Δείτε σ αυτό το βίντεο ένα απόσπασμα από ομιλία του Richard Stallman, ενός από τους πρωτεργάτες του ελεύθερου λογισμικού.
Ο Stallman θα βρεθεί στην Αθήνα στις 28 του μηνός και θα μιλήσει στην Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, στις 6 το απόγευμα.

στο φράγμα του Μαραθώνα!

Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας

δελτίο τύπου του Σωματείου Μετάλλου


ΔΤ_ΜΕΤΑΛΛΟ_ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ_ΕΛΕΥΣΙΝΑ_26-0510

δελτίο τύπου του κ.Οικονόμου

42. (10565-25-05-2010) Προβλήματα στην λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης του Κηφισού Ποταμού ...