O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

τα σκουπίδια και τα μπάζα παντού στα Μέγαρα...ντροπή!

Φωτιά έπιασε (όπως μας πληροφόρησε το megarapress.blogspot.com σε σχετικό του δημοσίευμα - διαβάστε εδώ), στην περιοχή Κοκκινογή, σε μια έκταση που αποτελεί μια ανοιχτή αυθαίρετη χωματερή! Εκεί, όπως και παντού αλλού στον Μεγαρικό κάμπο, κάποιοι λίγοι αηδιαστικοί πετούν όπου βρουν, ότι δεν τους χρειάζεται: μπάζα, σκουπίδια, λάστιχα... Εκεί έπιασε και φωτιά!

Φυσικά να πούμε πρώτα απ όλα ότι όποιος διαπράττει τέτοια πράξη είναι εχθρός του Μεγαρικού λαού. Ασχέτως χρώματος,φύλου, τάξης, καταγωγής ή πολιτικής ένταξης! Είναι εχθρός.

Να αναρωτηθούμε όμως και πώς γίνεται να σταματήσει αυτό το κακό! Δεν χρειάζεται και πολύ κουβέντα για να καταλάβει κανείς ότι , όπου δεν υπάρχει τιμωρία, βαριά και ασήκωτη, εκεί θα συνεχίζεται η τρισάθλια αυτή εικόνα.

Ο όποιος αντιλαμβάνεται τέτοια ενέργεια θα πρέπει να την καταγγέλλει άμεσα στην Αστυνομία τον Δήμο και την Νομαρχία. Να την καταγγέλλει στις εφημερίδες και τα μπλόγκ. Να τα αναφέρει στους δημοτικούς συμβούλους που είχε ψηφίσει.
Να απαιτήσουμε την αποκατάσταση της νομιμότητας, την προστασία του τόπου! Τόσο απλά!
Δεν χωράει εδώ να σκεφτούμε ότι ο όποιος άθλιος, αυτός που βρομίζει τον τόπο, μπορεί να είναι γείτονας ή συντοπίτης. Όποιος ρυπαίνει τον Μεγαρικό κάμπο το κάνει για το προσωπικό του όφελος , για την ατομική του κονόμα, αδιαφορώντας για όλους μας. Μας γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα! Είναι εχθρός μας!


Να πούμε όμως ότι μεγάλη ευθύνη έχει και ο δήμος, η Νομαρχία, οι δημόσιες υπηρεσίες. Μα κανείς τους δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα; Δεν κατοικούν και δεν πηγαινοέρχονται σ αυτό τον τόπο; Αν είχαν πιάσει δυο -τρεις, αν είχαν υποβληθεί μερικές μηνύσεις, αν είχαν αναγκαστεί κάποιοι να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσαν,....να δείτε πώς με τρόπο 'μαγικό' θα μαζεύονταν αυτοί οι βρωμεροί τυφλοπόντικες! Περιμένουμε από τον δήμο να διοργανώσει και μερικές 'περιπολίες' αρμοδίων σε ευαίσθητες περιοχές. Περιμένουμε από την αστυνομία να πιάσει κάνα δυο! Δεν πρέπει να είναι δα και τόσο ακατόρθωτο!

Καμία ανοχή σ αυτούς που με ξεδιαντροπιά καταστρέφουν το όμορφο τοπίο του Μεγαρικού κάμπου!
ΚΑΜΙΆ ΑΝΟΧΗ!
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΡΙΚΗ ΓΗ!