O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ο ορισμός της τραγικής αντίφασης στο Βουρκάρι ....

Οι παρακάτω φωτογραφίες αποτυπώνουν με ένα τραγικό τρόπο την αντιφατική πραγματικότητα που επικρατεί σήμερα στον υγρότοπο του Βουρκαρίου. Από την μια μεριά η φύση με την απαράμιλλη ομορφιά της αποτυπωμένη στο όμορφο αυτό φοινικόπτερο. Από την άλλη η αποτρόπαια παραβίαση της φύσης από την εισβολή της βιομηχανικής ζώνης στον τόπο τροφοληψίας και ανάπαυσης των πουλιών στον υγρότοπο του Βουρκαρίου. Τον βιασμό συμπληρώνουν φυσικά και τα μπάζα που έχουν πεταχτεί εδώ, πριν πολλά χρόνια και που δεν έχουν συγκινήσει καμία δημόσια τοπική αρχή, τουλάχιστον για την απομάκρυνσή τους.

Την αντίφαση αυτή αγωνιζόμαστε τα τελευταία χρόνια να λύσουμε προς όφελος της φύσης και της ομορφιάς. Που σε τελευταία ανάλυση είναι συνυφασμένη με την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής. Αυτός είναι ο τόπος μας, η Μεγαρική γή. Ανήκει σε όλους μας και όχι στους λίγους που επιζητούν το προσωπικό ατομικό όφελος. Σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, σε βάρος όλων μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Μεγαρίδα και αυτόν το πανέμορφο τόπο του υγροτόπου του Βουρκαρίου. Αγωνιζόμαστε για την νομοθετική θέσπιση μέτρων προστασίας του υγροτόπου των Μεγάρων. Η φωνή μας πλέον ακούγεται πιο δυνατή παντού. Και βάσιμα πιστεύουμε σε δικαίωση σύντομα...





άμεση ανταπόκριση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στην καταγγελία καταστροφής του δασυλλίου στα Μέγαρα

Πριν από μερικές μέρες δυο δραστήριοι σύλλογοι (που είναι και μέλη του Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου), έστειλαν καταγγελία για την καταστροφή των 1100 δένδρων από την εταιρεία "Ολυμπία Οδός Α.Ε." προς την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Οι επιθεωρητές αντέδρασαν άμεσα στην επιστολή των συλλόγων "Καθαρό Περιβάλλον Αγίας Τριάδας Μεγάρων " και "Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ", ξεκινώντας την διερεύνηση του θέματος. Οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους πολίτες των Μεγάρων οι οποίοι έχουν εξοργιστεί με την εν λόγω εταιρεία που επιδιώκει να επιβάλλει και διόδια για την μετακίνηση των Μεγαριτών ακόμα και μέσα στα όρια του ίδιου του δήμου μας....

διαβάστε την επιστολή των επιθεωρητών:


καταδίκη για την δολοφονική επίθεση του Ισραήλ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2010

"οποίον ιερόν προσκύνημα" .... ο αγώνας για την ανάδειξη της ιεράς οδού συνεχίζεται...

Οποίον Ιερόν Προσκύνημα 2

Ζαχάρω: 14 μήνες φυλακή στον δήμαρχο!

...άρχισαν τα βιολιά....


Ποινή φυλάκισης 14 μηνών επέβαλε προχθές το Τριμελές Εφετείο Πατρών στον δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, στον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας Νικόλαο Σιάνη και σε ιδιώτη ιδιοκτήτη αυθαίρετης παραθαλάσσιας καντίνας στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Κακοβάτου Ζαχάρως.
διαβάστε περισσότερα :http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=31/05/2010&id=167886

η 'zougla.gr' για το Βουρκάρι και την λίμνη Κουμουνδούρου


Ανακοίνωση Της Κίνησης Για Τη Σωτήρια Της Γκιώνας

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε Φωκίδα και Φθιώτιδα, όπως αποτυπώνεται και στα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο και στο διαδίκτυο, γίνεται πλέον φανερό πως χωρίς κανένα ενδοιασμό και εντελώς απροκάλυπτα, οι μεταλλευτικές εταιρείες ΕΛΜΙΝ και S&Β περνούν στην ανοιχτή τρομοκρατία.

Εκβιασμοί για μαζικές απολύσεις (όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων της S&Β) καθοδηγούμενες συγκεντρώσεις,(κατάληψη Δασικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας από εργαζόμενους της ΕΛΜΙΝ) , καταστρατήγηση νόμων, εκβιασμοί και απειλές κατά της ζωής (όπως καταγγέλλουν τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Άμφισσας). Για την συνέχεια πατήστε εδώ

www.biozo.gr

περίεργη διάρρηξη των γραφείων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαλαμίνας