O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΦΛΑΜΙΓΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ

Ο όμορφος επισκέπτης μας βρίσκεται ακόμα στο Βουρκάρι! Ευκαιρία για όσους θα ήθελαν να τον χαρούν και από κοντά! Είναι πολύς ο κόσμος που έχει επισκεφθεί τον υγρότοπο του Βουρκαρίου τις τελευταίες μέρες για να δει και το πανέμορφο αυτό πουλί. Ορνιθολόγοι με ειδικό ενδιαφέρον αλλά και άλλοι απλοί φίλοι που έμαθαν για το φλαμίνγκο μέσα από τις ανακοινώσεις μας!

Ο υγροβιότοπος των Μεγάρων βρίσκεται ακόμα μια φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για πολλούς ευαίσθητους πολίτες τόσο στην Αττική , όσο και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές!

Να υπενθυμίσουμε όμως εδώ, ότι οι επίσημοι ιστότοποι του δήμου Μεγαρέων
(http://www.megara.gr/) και της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής (http://www.nada.gr/), δεν έχουν αφιερώσει ούτε μια τόσο δα γραμμή για τον εξαιρετικά σημαντικό οικότοπο των Μεγάρων! Από την άλλη μεριά, εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας, εφημερίδες της Δυτικής Αττικής, ιστότοποι επιστημονικοί, ηλεκτρονικές εφημερίδες...δεκάδες μέσα αφιερώνουν χώρο και σχόλια για τον υγρότοπο των Μεγάρων! Εδώ οι επίσημες αρχές σιωπούν ακόμα! Αντί να βοηθούν στην προβολή αυτού του τόσο σημαντικού υγροτόπου, σιωπούν! Χρειάζεται σχόλιο;

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ;


πρόσκληση σε περιπολία απο τον ΚΟΥΡΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ 2010

ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα κατά των επεκτάσεων των ΕΛΠΕ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

στα ζητούμενα η ευαισθησία...

ΔΤ. Νεκρός Λύκος 31-5

καυτά ερωτήματα για τον Νομάρχη!

αναδημοσιεύουμε την πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση απο το http://megaramme.blogspot.com/

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Θριάσιο" παραχώρησε ο νομάρχης Δυτ. Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ρήξη που είχε στις σχέσεις του με Άγγελο Λιόση, Σταυρούλα Δήμου και Γιάννη Πομώνη. Ο κ. Αρκουδάρης ξαναλέει λοιπόν ότι θέλει να δει τα έργα του να ολοκληρώνονται και γι΄ αυτό επιθυμεί να τα δει από την περιφέρεια Δυτικής Αττικής.
Σε προσωπικό επίπεδο ποια θα είναι η συνέχεια της δική σας αυτοδιοικητικής πορείας, με βάση τα δεδομένα που δημιούργησε ο Καλλικράτης; Θα προτιμήσετε να παλέψετε για τη Δυτική Αττική, μέσα από έναν νέο θεσμό ή τελικά η απόφασή σας θα επιβεβαιώσει τα σενάρια περί υποψηφιότητας σας στον υπό συνένωση Δήμο Μεγαρέων – Νέας Περάμου;

"Εγώ θέλω να συνεχίσω να προσφέρω στην περιοχή μας. Νιώθω ότι έχω πολλά πράγματα ακόμα να κάνω. Είναι πολλά τα έργα που έχουν δρομολογηθεί με δική μας πρωτοβουλία και θέλω να τα δω να ολοκληρώνονται. Προσωπικά με ενδιαφέρει να παλέψω συνολικά για τη Δυτική Αττική, αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Μέγαρα μέσα από το νέο θεσμό της Περιφέρειας που δημιουργείται. Πιστεύω δε, ότι ειδικά στα πρώτα βήματα του νέου θεσμού η παρουσία στελεχών με εμπειρία και καλή γνώση των προβλημάτων θα είναι πολύ χρήσιμη, προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση και να διασφαλιστεί η υλοποίηση όσων έχουμε δρομολογήσει".
Εμείς όμως ρωτάμε:
α} ποια στάση κράτησε απέναντι στο μείζον θέμα του αγωγού φυσικού αερίου και τι έκανε για αυτό;
β} Ποια θέση κράτησε απέναντι στον λόφο Στίκα και τι έκανε γι΄ αυτό;
γ} Ποια θέση κράτησε απέναντι στην κοπή πλατανιών στην αερογέφυρα Πάχης και τι έκανε για τα διόδια που μπήκαν στις εξόδους και εισόδους της πόλης μας;
δ} Και τέλος ποια θέση πήρε για το θέμα του Βουρκαρίου;
Και όλα αυτά τα ρωτάμε ως Μεγαρίτες προς Μεγαρίτη.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΝΟΜΑΡΧΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΘΈΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!